5 съвета как да се грижите за вашето куче
Домашни любимци

5 съвета как да се грижите за вашето куче

Като стопанин, със сигурност искате най-доброто за вашето куче. Животните са прекрасни спътници и ние ги обичаме много. Но дори и най-възпитаните и любвеобилни наши четириноги приятели понякога се нуждаят от малко повече грижи и внимание, за да живеят щастливо и здравословно. Вие сте отговорни за грижите за вашето куче. Много собственици не осъзнават потенциалното количество работа, свързано с притежаването на куче. Вашето куче ще има нужда от различни неща – от грижа за него до обучение, от упражнения до играчки и храна.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Ето пет съвета, които ще ви помогнат да се грижите за вашето куче:

Качествена храна

Най-добре би било, ако започнете да храните вашето куче по специален начин още в ранна възраст. Първото хранене на кученцето трябва да се състои от висококачествени, високопротеинови и нисковъглехидратни храни, като сурово месо, твърдо сварени яйца и специално разработена храна за кученца. След като кучето ви достигне размножителна възраст, трябва да го храните редовно. Най-добре е да го правите два пъти дневно, но броят на храненията на ден може да варира в зависимост от размера и теглото на вашето куче.

вашето куче
5 съвета как да се грижите за вашето куче

Правилни грижи

Необходимо е редовно да почиствате и разресвате кучето си. Много хора пренебрегват четкането и разресването, но това има значителни ползи за здравето на вашето куче. Ще засилите кръвообращението на кожата му, ще премахнете мъртвата козина, преди тя да падне, и ще намалите количеството мърсотия в дома си. Много собственици на кучета не знаят значението на разресването и не полагат редовни грижи за своите любимци. Пренебрегването на грижата за кучето ви ще доведе до ненужни сметки за ветеринарен лекар и здравословни проблеми. Последствията са топки косми, грозна, сърбяща козина и болезнени рани по цялото тяло на кучето.

Физически упражнения

Собствениците на кучета трябва да се погрижат кучето им да се чувства добре, щастливо и здраво. Можете да направите това, като намерите начини да упражнявате тялото вашето куче. Упражненията ще помогнат да остане във форма, да изгради мускули, да отслабне и да води здравословен живот. Редовните упражнения също така ще помогнат за намаляване на нивата на стрес и тревожност на вашето куче. Така си гарантирате взаимни приятни емоции, защото упражненията са изключително забавни и за самите стопани.

Качествено обучение

Обучението на кучета е един от най-важните аспекти. Трябва да обучавате вашето куче от ранна възраст, за да го научите да се държи по подходящ начин. Без правилно обучение кучето ви ще израсне агресивно, непослушно и трудно за управление. Обучението ви помага по много начини. То изгражда връзката ви с кучето и ви позволява да прекарвате качествено време заедно. Обучението също така подобрява здравето и психическото състояние на вашето куче.

5 съвета как да се грижите за вашето куче
5 съвета как да се грижите за вашето куче

Осигуряване на играчки и награди

Вашето куче ще има нужда от различни играчки – от такива за дъвчене до пищящи. Вашата задача като собственик на домашен любимец е да осигурите на кучето си различни играчки, така че то да се забавлява. Ще ви помогне, ако възнаграждавате кучето си за всяко негово добро поведение. Това ще насърчи домашния ви любимец да работи усърдно и да постига целите си. Награждаването на вашето куче може да бъде толкова лесно, колкото потупване по главата и няколко думи на похвала или вкусно лакомство. Ще ви помогне да награждавате кучето си за всяко добро поведение, като например да седне или да легне, когато го помолите.

Заключение

Грижата за вашето куче в никакъв случай не е лесна задача. Но ползите от нея далеч надхвърлят всички усилия и труд, които полагате. Когато кучето ви е здраво, щастливо и изпълнено с живот, вие ще се забавлявате много повече с него. Освен това този процес ще предотврати много сърдечни болки и сметки за ветеринарни услуги. Ето защо, ако искате вашето куче да живее здравословен и щастлив живот, трябва да му осигурите подходящите грижи, които заслужава. Разбира се, никой не е застрахован от грешки и по време на самото обучение може да се допуснат такива. Ако обаче сте достатъчно упорити, вие и вашето куче ще имате щастлив съвместен живот много дълго време.

Вижте още:

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

В какво кучетата са по-добри от мъжете

За какво да внимавате, когато гледате котка

Неща, които никога да не правите на кучето си

Tagged ,
на горе