Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Признаци, че е време да смените храната на домашния си любимец
Домашни любимци

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Храната при домашните любимци има също толкова важно значение, както и при хората. Те се нуждаят от разнообразно меню, което да е по вкуса им. Винаги обаче трябва да имаме предвид какви реакции могат да предизвикат някои от храните и колкото и да са любими на нашите животни, трябва да ги ограничим, Например, много кучета обичат паучове, но част от тях получават диария след консумация, така че трябва да ги избягвате. Преди всичко се уверете, че вашето куче или коте харесва храната си и с радост отива до купичката си, когато чуе, че тя се пълни. Кога обаче е време да сменим храната му?

При проблеми с козината

Диетите, богати на есенциални мастни киселини, са ключов компонент за поддържане на кожата на домашния любимец здрава и следователно козината му във върхова форма. Много храни за домашни любимци са създадени с оглед на подобряването на кожата и козината. Потърсете диета, съдържаща както омега-3, така и омега-6 мастни киселини, за да направи козината на вашия домашен любимец блестяща и ярка за нула време.

Ако вашият любимец стане летаргичен

Ако той наскоро е претърпял стресово събитие, заболяване или операция, разбираемо може да е малко плах. Диетите с високи нива на антиоксиданти могат да помогнат за засилване на имунната реакция, за да ускорят възстановяването на вашия домашен любимец и да го изправят бързо на крака. Не забравяйте: домашен любимец, който внезапно става вял и започва да слабее, трябва да бъде прегледан незабавно от ветеринарен лекар, преди да направи промени в диетата.

Напредване на възрастта

В зависимост от размера на животното, домашните любимци се считат на средна възраст до възрастни на около 5-7 години. И тъй като нашите домашни любимци остаряват, техните нужди от хранителни вещества също се променят. Диетите за възрастни, например, обикновено са с по-ниско съдържание на калории, но с по-високо съдържание на фибри и често имат добавки, специфични за този живот, като поддръжка на ставите и антиоксиданти.

Наднормено тегло

Ако вашият домашен любимец трябва да загуби няколко килограма, диета, специално предназначена за отслабване, ще гарантира, че той все още ще приемат правилното количество основни хранителни вещества, витамини и минерали, докато поглъща по-малко калории. Тези диети се възползват от най-новите изследвания в регулирането на теглото на домашните любимци, за да гарантират, че вашият космат приятел ще има по-здравословно тегло за нула време! Ако той е с наднормено тегло, най-добре е да се консултирате с вашия ветеринарен лекар за терапевтично хранително решение.

Tagged ,
на горе