Кучето лае по телевизора - причини и решение
Домашни любимци

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Собствениците на кучета много често са се сблъсквали с наглед необясними действия на своя домашен любимец. Понякога те се повтарят често, в други случаи ставаме свидетели на нещо ново от животното и в крайна сметка по някакъв начин разбираме какво е продиктувало действията му. Ако кучето ви гледа телевизия с вас, няма как да не сте забелязали как то се държи в определени моменти и че понякога дори лае по телевизора, което със сигурност не е приятно. Трудно е да разберем защо го прави, но има няколко варианта и какво може да направите, ако имате подобен проблем.

Някои кучета лаят по телевизора от вълнение, друго го правят като реакция на конкретни гледки или звуци, трети – от разочарование, а четвърти от стрес или или страх. Понякога това може да е комбинация от всичко изброено. Общото вълнение на кучето от всичко, което се движи на екрана, се превръща в разочарование, ако образът изчезне. Понякога то се опитва да подражава на други животни, които гледа по телевизията, особено ако те се забавляват и издават звуци, които напомнят на вашето животно за нещо приятно. Ако усетите, че кучето ви започва да се разстройва, сменете канала или изключете телевизора, докато то се успокои.

Когато искате да накарате кучето си да спре да лае по телевизора, опитайте, като му пуснете клипове на други животни как се движат по екрана и издават приятни звуци. Пропуснете видеата с кучешки лай или нещо, което знаете, че дразни вашето животно. Оставете го на спокойствие да гледа в телевизора и да свикне с образа, който вижда.

Второто нещо, от което ще се нуждаете, е куп вкусни лакомства. Те ще се използват за задържане на вниманието на вашето куче, когато всички тези видеа бъдат пуснати. Седнете с кучето си пред телевизора и започнете да възпроизвеждате един от видеоклиповете. Може да започнете с такъв, за който подозирате, че ще предизвика само лек отговор от вашето куче. Първо пуснете клип с птици. Те са достатъчно интересни, за да накарат кучето ви да бъде любопитно и да гледа с интерес.

на горе