С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

С какво трябва да се съобразите, преди да подарите домашен любимец
Домашни любимци

С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

Подаръците за любим човек винаги са били нещо, което е много приятно, както за тези, които ще бъдат изненадани, така и за хората, които правят жеста. Винаги обаче, когато избираме подарък за някого, когото обичаме, трябва добре да помислим какво точно да му вземем, дали той има същият вкус като нашия и би ли му бил полезен точно този подарък, който сме намислили. Няма да ни бъде приятно, ако подарим нещо, което след това разберем, че нашият близък не го ползва или го продаде в интернет. Още по-трудно, е когато сме решили да направим изненада, като вземем домашен любимец. Трябва да се съобразим с много неща, преди да предприемем тази крачка, защото това е много ангажиращо за новите стопани.

Не забравяйте финансовата страна

Грижата за домашни любимци не е евтина. В действителност специалисти изчисляват, че минималните разходи за хуманна грижа за котки и кучета за първата година са над 1000 лв, което включва, както ежедневните грижи, така и средства за ваксини, кастрация и други медицински нужди. Следователно е изключително важно да вземете предвид колко ще струва отглеждането на домашен любимец, преди несъзнателно да натоварите някого с големи разходи, които той не може да си позволи.

С какво време ще разполагат бъдещите собственици

Домашните любимци са ангажимент за цял живот – и това често означава години, ако не и десетилетия. Това е прекрасно нещо за любителите на домашните любимци. Те обичат сладките животни, може би дори ги правят част от семейството си. Но това не е евтина и бърза тръпка. Помислете два пъти за подаряване на домашен любимец на някой, който избягва дълготрайни връзки.

Здравословни проблеми

Абсолютно сигурни ли сте, че получателят не е алергичен към животни? Някой друг в дома ви има ли подобни проблеми? Алергиите към кучета и котки например не са необичайни. Направете проучване и обмислете всички възможни здравословни ограничения, преди да подарите домашен любимец.

Ограничения спрямо животните

Говорейки за ограничения, много наемодатели и жилищни комплекси имат ограничения за домашни любимци. Възможно е потенциални получатели на домашни любимци да живеят на място, където не се допускат домашни любимци. Ако не можете тайно да научите за тези ограничения, откажете се от подобен подарък.

Tagged ,
на горе