Неща, които никога да не правите на кучето си
Домашни любимци

Неща, които никога да не правите на кучето си

Повечето хора обичат да си играят с кучета. Дори да не са собственици, а просто видят някое симпатично животно на улицата, голяма част от нас винаги са готови да го погалят и дори да си играят с него. Собствениците на кучета също обожават играта със своето животно и отделят всяка свободна минута, за да прекарат времето си с него след натоварен ден или когато са на почивка. Кучетата също са щастливи, когато получават внимание и обич от хората, но също като нас, не всичко им харесва. Има някои неща, които определено не са любими на животните и те не искат от нас да ги правим. Някои действия могат да ги раздразнят, да ги наранят и дори да предизвикат у тях нежелани реакции като лай или ръмжене. Затова трябва добре да знаете какво е приятно на кучето и какво не е.

Не го оставяйте в колата. Дори когато времето е относително хладно, автомобилът ви може бързо да се превърне в „оранжерия“ и да причини на кучето ви прегряване или да се разболее. Ако остане само за твърде дълго време, едно куче може дори да умре. Независимо от времето или сезона, кучето само в колата е цел за крадците. Кучетата никога не трябва да се оставят сами в превозно средство без надзор.

Не оковавайте кучето си. Всички кучета трябва да имат достъп до открити пространства. Ако нямате достъп до ограден двор, понякога е добре да вържете куче навън за определен период от време. Но кучетата никога не трябва да бъдат принуждавани да живеят живота си на верига. Кучетата се нуждаят от човешко взаимодействие и стимулиране, за да бъдат част от семейството и време, в което да бъдат на свобода.

Не пренебрегвайте зъбите на кучето си. Според ветеринари, въпреки че ежедневното миене на зъби се препоръчва за кучета и котки, само 2 % от собствениците го правят. Освен това 65 % от кучетата с първи пародонтален стадий често остават нелекувани. Винаги карайте ветеринарен лекар да проверява зъбите на вашето куче най-малко веднъж годишно.

Не удряйте кучето си. Упражняването на насилие върху куче като форма на наказание е погрешно. Това ще навреди на отношенията ви с него и ще попречи на правилното обучение. Според дресьори на кучета, ако ударите своя домашен любимец, това може да доведе до още по-сериозни последствия и в бъдеще да се сблъскате с много агресивно поведение от страна на кучето си.

Tagged , , ,
на горе