Как да превъзмогнете гордостта си във връзката
Любов и партньорство

Как да превъзмогнете гордостта си във връзката

Човешките взаимоотношения са много сложни и винаги могат да бъдат поставяни под изпитание. Това важи с пълна сила и във връзките, без значение колко време продължават те. Във всеки един момент трябва да се запазва добрият тон, да има разбирателство, а това се получава с компромиси и добра комуникация. Със сигурност една от най-сериозните пречки това да се случва по нормалния начин е гордостта на единия или дори и на двамата партньори, които в даден момент могат да се окажат прекалено високомерни, а това да е причина за нарушаването на добрия тон във връзката. Ето някои съвети за това как да превъзмогнете тази гордост, в името на вашата любов и разбирателство.

Приемете недостатъците си. Никога не можеш да победиш гордостта, ако не се научиш да я приемаш. Ако сте направили нещо нередно, признайте го не само на партньора си, но и на себе си. Не позволявайте на гордостта ви да ви надвие. След като преодолеете това първоначално препятствие, решаването на целия проблем ще бъде много по-лесно.

Научете се да се извинявате. След като признаете успешно своите недостатъци и грешки, ще трябва да продължите с извинение. Това може да ви повлияе първоначално, особено ако сте егоистичен човек, но не забравяйте, че това, че съжалявате, е добър начин да развиете смирение и да ограничите гордостта. Това е декларация не само пред вашия партньор, но и пред вас самите, че поемате отговорността върху действията си и не позволявате на егото ви да пречи.

Погледнете по-мащабно. Един от начините да надмогнете гордостта е да разгледате по-общата картина. Заслужава ли си да спрете да говорите с партньора си, след като той нарани гордостта ви, като опровергае убеждението ви, че Земята е плоска? Или си струва да му кажете пренебрежителни забележки след аргумента си, за да се чувствате овластени и да подхранвате егото си? Ако смятате, че си заслужават, тогава може би ще успеете да запазите гордостта си непокътната, но най-вероятно ще издълбаете вдлъбнатина във връзката си или дори ще поставите нейното съществуване в опасност.

Tagged , , , , , , ,
на горе