Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат
Домашни любимци

Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

Знаете ли, че животните се отегчават от вещите си също като нас и понякога играчките на кучето ви също могат да му омръзнат? Изследване показва, че когато на кучетата се представят два предмета – един нов и един стар – те проявяват силно предпочитание към новия предмет.

Така че, ако кучето ви е отегчено от играчките си, не сте сами – това се случва на всички нас. И така, какво можете да направите, за да поддържате интереса на кучето си към играчките? Е, има няколко прости начина да си помогнете.

Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW  Най-малко вредните закуски са препечените филийки

Ето някои съвети, ако играчките на кучето ви му омръзват:

Редувайте играчките на кучето си

Искате ли кучето ви да се вълнува от играчките си така, както се е вълнувало първия път, когато сте му я дали? Опитайте да я приберете за седмица или две и след това да му я представите. Ще забележите, че „новостта“ във всяка играчка се връща, след като кучето ви не е имало достъп до нея известно време.

Ако кучето ви има любима играчка, не се притеснявайте да я оставяте на ротационен принцип по всяко време. Техниката на въртене помага да поддържате интереса на кучето към играчките, които му омръзват – не е необходима за тези, които то използва постоянно.

Имайте предвид, че тази ротация не означава, че тези играчки са единствените, с които кучето ви ще може да играе през тази седмица – тя е само за играчките, до които ви е удобно да давате достъп на кучето си по всяко време.

играчките на кучето
Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

Направете играчките на кучето си интерактивни

Ако играчките на кучето ви вече са му станали отегчителни, започнете да мислите за начини да ги направите по-интерактивни. Може ли да се използва за дърпане на въже? Можете ли да сложите в нея вкусни лакомства?

Намерете начини да направите играчките, които кучето ви намира за скучни, по-интересни, независимо дали става въпрос за взаимодействие с човек или вкусни лакомства.

Вземете топката и започнете да я подскачате и наблюдавайте как тя веднага предизвиква интереса на животното.

Ако кучето ви има играчка за дъвчене, която никога не докосва, опитайте да сложите върху нея малко пастет или пауч и да го насърчите да я използва. Вземете плюшената играчка, която от няколко дни стои на земята, и го поканете на бърза игра на дърпане. Натъпчете няколко вкусни лакомства в играчките на кучето ви, за да събудите отново интереса му към тях.

Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат
Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

Познайте предпочитанията на кучето си за играчки

Не всички играчки са еднакви, когато става въпрос за забавление на кучетата. Някои кучета обичат играчките за дъвчене, докато други ги намират за скучни. Някои кучета обичат всичко, което подскача, докато други предпочитат плюшени животни. Има и такива, които предпочитат играчките за кучета, които издават шум. Други пък изобщо не се интересуват от това.

Разберете кои са играчките на кучето ви, които привличат интереса му и кои от тях намира за скучни. И когато става въпрос за тях, наблегнете на такива, за които знаете, че ще могат да задържат интереса му за повече от 5 минути.

Кучето ви полудява по всичко, което скърца? Обича ли всичко, което мирише на храна? Обсебено ли е от всичко, което има плънка? Дали една играчка за дъвчене ще ги занимава с часове? Обичат ли играчки, които скачат? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат за това какви са играчките на кучето ви, които трябва да вземете.

Не купувайте обаче 10 различни играчки за дъвчене с мисълта, че най-накрая ще намерите тази, която кучето ви харесва. Това така и няма да се случи, ако то не харесва изобщо този тип.

Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат
Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

Съсредоточете се върху качеството, а не върху качеството.

Можете да направите играчките на кучето ви, които са стари, отново „нови“ и вълнуващи, като ги въртите. Помнете обаче, че е почти невъзможно да задържите интереса му към играчка, от която дори в началото на се е интересувало.

Вижте още:

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе