7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате
Домашни любимци

7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

Със сигурност вие като стопанин искате най-доброто за кучето си. Тези животни могат да бъдат освен домашни любимци и пълноправни членове на вашето семейство. Те са най-добрият приятел на човека, но знаят ли го?

Докато гледате в очите на кучето си или се сгушвате на дивана, не само вие се чудите дали то осъзнава колко много е обичано. Добрата новина е, че кучетата имат несравнимата способност да създават силни емоционални връзки с хората и почти със сигурност знаят колко много ви е грижа за тях.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Но ако искате да научите повече за това как да покажете на кучето си, че го обичате, сте попаднали на правилното място.

Прекарвайте време и сами

Макар че прекарването на време с кученцето ви е чудесен начин да му покажете любов, важно е те да свикнат да прекарват известно време сами, за да се предотврати тревожността от раздяла в бъдеще.

Запазете спокойствие и продължете

Независимо колко разочароващи са счупената ваза, сдъвканата обувка или неочакваната локва на пода, никога не си струва да наказвате кучето си. Положителното укрепване е най-добрият и най-ефективният начин за обучение и сближаване с кученцето.

кучето си
7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

Контролът на порциите е от ключово значение

Пълноценното хранене с контролирани порции е от решаващо значение за растящите кученца, така че всички лакомства трябва да се предлагат като част от него. Най-добре е да хапва по малко – уверете се, че всички лакомства са достатъчно малки, за да може кучето ви да ги погълне лесно, и не са прекалено твърди, ако са много малки.

Отделете малко време

Качественото време е най-важният начин за създаване на връзка с кучето си. Игра в градината? Идеално. Гушкане на дивана? Още по-добре. Вашият космат приятел ще оцени всяка минута, която можете да отделите за него, така че не забравяйте да отделяте по малко време всеки ден.

Целувките и прегръдките могат да накарат много кучета да се притеснят. Обърнете внимание на финия език на тялото на кучето си, когато го галите – почесването по ухото обикновено е добра идея!

Пазете спокойствието им

Кучетата не могат да говорят, но вие можете. Говоренето в защита на кучето ви е важен начин да покажете любовта си, независимо дали става дума за молба към другите да уважават личното пространство на кучето ви, или за това да се уверите, че то може да си почива спокойно, когато приятелите и семейството са наоколо. Не сте сигурни какво се опитва да ви каже вашето куче? Обърнете внимание на езика на тялото му, тъй като поведения като „китово око“, облизване на устните и прозяване могат да бъдат едва доловими индикатори за стрес. Като наблюдавате внимателно, скоро ще можете да разпознаете източниците на стрес и да ги избегнете. Кучето ви може и да не може да ви благодари, но със сигурност ще го оцени.

кучето си
7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

Планирайте срещи за игра

Искате да сте любимият човек на кучето си? Да го заведете на среща за игра е един от начините да изградите връзката си, като добавите малко вълнение в деня му. Важно е да се уверите, че кучето ви се разбира добре с другарчето си за игра, а това може да изисква известно планиране. Ако кучето ви обича повече хората, не е задължително да включвате друго куче – или ако то е по-щастливо да играе само с вас, това също е добре.

Заемайте се със задачи заедно

Разпорежданията може и да не са вълнуващи, но за кучето ви може да бъде вълнуващо да участва в живота ви. Осигурете допълнителното време с кучето си, защото това  може да бъде полезно и за двама ви, дори ако просто си проправяте път през списъка със задачи. Само не забравяйте да планирате пътуванията си и да следите за признаци на стрес, тъй като не всички кучета са щастливи от пътувания с кола или претъпкани места. През топлите месеци е най-добре да пропуснете всички спирки, които могат да изискват кучето ви да остане в колата. Дори краткото време в колата може да бъде рисковано, ако е топло.

Дръжте ги в течение

Ако все още се чудите как да кажете на кучето си, че го обичате, защо не опитате да го кажете? Макар че много собственици на кучета разговарят с тях от време на време, говоренето с тях, докато си вървите през деня, може да им помогне да се почувстват съпричастни – и те дори могат да усвоят една-две думи, тъй като според скорошно проучване средното куче разбира 89 думи.

Вижте още:

 

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

Tagged ,
на горе