За почитателите на зеленчуковите ястия предлагаме едно спаначено руло, което със сигурност ще започнете да готвите всяка седмица. Ефектно спаначено руло за повод и скъпи гости.Това спаначено руло ще обере всички овации на трапезата. Уникално предястие със свеж вкус, с което ще впечатлите и най-капризните гости.
Необходими продукти
400 г спанак
1 стрък пресен лук
3 яйца
30 г твърд кашкавал
1 с.л. олио /зехтин/
След това поставете цели листа спанак и задушете за 10 минути под капак и накрая посолете.
Следващата стъпка е да приготвите соса. За целта в тенджера сложете краве масло и когато се разтопи поръсете с брашно, и изчакайте да се запържи, като бъркате непрекъснато. Налейте цялото количество прясно мляко, разбъркайте и оставете сместа да заври.
Махнете от котлона, посолете и поръсете с индийско орехче. Добавете 3 жълтъка и смесете. Прехвърлете задушения спанак в купа и когато се охлади го пасирайте на пюре. Посолете и добавете настърган кашкавал.
Прибавете постепенно изстиналия бешамелов сос.
В купа разбийте на сняг белтъците и внимателно ги прехвърлете към останалите продукти. Размесете добре сместа.
Сложете в правоъгълна тава с алуминиево фолио на дъното, като изравните добре повърхността. Поставете в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.
След това я оставете да се охлади за 10 минути, след което обърнете върху кърпа или хартия за печене.
Изчакайте да изстине и нанесете крема сирене. Изравнете добре повърхността и отгоре поръсете с натрошена сушена чушка.
Внимателно навийте на руло, нарежете и сервирайте с домати.