Разбитото сърцето се лекува – с нова любов, много по-истинска от предишната

разбитото сърце
Любов и партньорство

Разбитото сърцето се лекува – с нова любов, много по-истинска от предишната

Първо, разбитото сърце боли повече от всяка друга болка и определено не е нещо, което може да се излекува лесно. Второ, новата любов няма силата да изтрие старата болка. Но пък има силата да ви покаже, че съществува и красива любов. Любов, която те кара да сияеш. И да не спираш да се усмихваш.

Разбитото сърце е повече от болезнено. Но наистина мисля за разкъсващата душата и сърцето болка. И колкото по-скоро го приемете, толкова по-скоро ще можете да се изправите нея и да я победите.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Разбитото сърце се лекува – ето как

Влюбете се (и останете) влюбени в себе си

Честно казано, това ще бъде много трудно да се постигне, особено в началото на това пътуване. Травмата и всички онези негативни емоции, които изпитвате, може да ви накарат да започнете да се мразите. Безспорен факт е, че този вид преживяване засяга вашето самочувствие, като ви кара да прецените собствената си стойност. Ще започнете да се чувствате така, сякаш всичко е по ваша вина… сякаш сте заслужили сърцето ви да бъде разбито.

И ако позволите на тези чувства да ви погълнат изцяло, това със сигурност ще усложните ситуацията още повече. Трябва да намерите начин да се справите с тези депресивни мисли и да им устоите. Борете се с тези чувства, които постепенно, но напълно ще съсипят увереността ви.

Любовта е най-прекрасното чувство на този свят. И пожелавам на всеки да я изпита

Кажете „да“ на социалната подкрепа

Всеки има нужда от подкрепа. Доста е трудно да преминеш през всякакъв вид сърдечна болка, ако нямаш любимите си хора до себе си. В крайна сметка, кой има нужда от психолог, когато имаш най-добрия си приятел?!

Най-добрият ви приятел обикновено е човекът, който ви познава най-добре и също така е много добре запознат с всичко, което се случва във връзката ви. Те са тези, които могат да ви помогнат да преодолеете всичко възможно най-скоро. Вашите близки играят най-важната роля във вашия лечебен процес, защото те са тези, които ще ви мотивират да продължите напред и да приложите всички правила, които ще ви отдалечат от бившия.

Мъжът преживява трудно раздялата със своята любима – и не е същият след нея

Борете се с носталгията, като останете реалисти

Хората имат склонност да си слагат розови очила, когато преживяват разбитото сърце, и се фокусират върху най-ценните моменти от връзката. Последното нещо, от което се нуждаете в момента, е да мислите колко невероятен е бил бившият ви партньор. Плаченето за всички прекрасни спомени, които създадохте заедно, няма да ви помогне.

Помислете за нещата, които са причинили раздялата ви. Съсредоточете се върху всичко, което не харесвате в бившия си партньор. Припомнете си всички лоши неща, които са ви причинили и всички онези пъти, когато са ви наранили. Това ще ви помогне да останете реалисти за обстоятелствата, в които се намирате, и ще ви помогне да се справите по-добре с това.

Мъжкото сърце обича веднъж. И после умира. Завинаги

Но също така се концентрирайте върху положителните неща

След като почувствате, че започвате да преодолявате разбитото сърце, не позволявайте това да остане слабо място в живота ви. То ви е дало нов индивидуализъм, любов към себе си и (в дългосрочен план) ви е помогнало да осъзнаете кои сте и какви неща искате в живота си. Оценявайте това.

Похвалете се, че сте преминали през труден момент и сте излезли по-силни от другата страна. Приемете го такова, каквото беше – повратна точка в живота ви, която ви накара да видите нещата по различен начин и вероятно отвори възможността да срещнете някой нов… човека, който ще бъде за вас.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Елементи на щастливия брак – дами, бъдете внимателни

И мъжете имат нужда от грижа и любов! Дами, отнасяйте се добре с тях

Приятелство с бившия може да съществува единствено, когато чувствата са си отишли напълно

Tagged , , , , , , , , ,
на горе