И мъжете имат нужда от грижа и любов! Дами, отнасяйте се добре с тях

И мъжете имат нужда от грижа и любов! Дами, отнасяйте се добре с тях
Любов и партньорство

И мъжете имат нужда от грижа и любов! Дами, отнасяйте се добре с тях

Въпреки че мъжете никога не биха си признали – те обичат, когато половинките им ги глезят и обгръщат с внимание. Как една жена трябва да се отнася към мъжа е решаващ фактор за здрава връзка.

Както мнозина биха казали: любовта се гради, а не се намира! Незабавното привличане е бързо, интензивно и искрящо, но привличането ще избледнее и начинът, по който обичате някого, и начинът, по който те обичат вас, ще останат.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Как да се отнасяте с мъжете

Оценявайте приликите, но уважавайте разликите

Един решаващ фактор, когато става въпрос за това как жената трябва да се отнася към мъжа, е осъзнаването, че мъжете и жените са два напълно различни типа хора.

Най-добрият съвет за връзка, който вероятно мога да ви дам, е да прегърнете тези различия. В една връзка усилията, уважението и правата със сигурност трябва да бъдат равни, но тук равенството свършва.

Оставете мъжа да прави каквото иска (забележете: само когато става въпрос за неговите интереси, амбиции и хобита). Важността на тази стъпка е значителна, тъй като тя пряко ще повлияе на някои други начини за правилното им отношение, като липса на ревност, общо уважение, осъзнаване на необходимостта от време сами и т.н.

Мило момиче, ако той не теб обича, някой друг чака да го направи

Емоционални различия – мъжете като скривалища под изкривено самочувствие

Всеки от нас е различен, но има някои общи принципи и поведенчески модели, характерни за мъжете и жените. Жените са известни с това, че плачат, смеят се и като цяло жестикулират по-често. Напротив, мъжете често се крият под изкривено самочувствие.

Мъжкият стереотип позволява изразяване на чувства, свързани предимно с гняв, недостъпност и агресия. Този израз често се налага, защото мъжете не искат да се чувстват унизени и „слаби“. Но ние, жените, знаем, че това е само маска, за да прикрият уязвимата си страна, защото те съществуват!

Добрият мъж винаги ще показва емоциите си, но тези, които не го правят, не са непременно лоши. Вашата задача е да му отделите време, да бъдете търпеливи и да имате правилния подход.

Ще бъдеш много по-щастлива ако не позволяваш на хората да те използват

Без уважение няма любов

Взаимното уважение е ключът към здравите взаимоотношения. Какви са различните начини да покажете уважение към вашия мъж? Вслушвайте се в чувствата му. Уважавайте неговите ограничения. Насърчавайте ги в неговите страсти. Комуникацията e ключът към истинското уважение.

Дефиницията на всеки за неуважение е различна. Има ситуации, в които може да извършите някои скромни действия на неуважение, но дори не сте наясно с тях. Например, може да сте човек, който не задава твърде много въпроси. Това не означава, че не се интересувате от неговите истории и живот. Вашата гледна точка е, че ако нещо е важно, той сам ще ви го каже.

Той обаче не съзнава това и го смята за форма на неуважение. Ето защо комуникацията е ключова! За да го уважавате, трябва да го познавате! Когато му показвате тези прояви на уважение, можете да очаквате само уважение в замяна.

А ти щастлива ли си с него? – част първа

А ти щастлива ли си с него? – част втора

Честна връзка = Добра връзка

Честността е добра, но понякога може и да ви навреди. За да бъдете по-добър партньор, трябва да намерите правилното съотношение. Първо, трябва да обсъдите с партньора си как той определя честността. Да сте откровени с партньора си относно вашето местоположение, вашето минало или вашите притеснения и несигурност се възприема от някои като честно. За други обаче да си честен означава винаги да говориш истината, дори ако това може да ядоса или разстрои половинката ти.

Някои може да харесат този подход; други обаче могат да бъдат пренаситени с постоянна критика. И така, първата стъпка е отново: комуникация! Помислете преди да говорите и преценете резултата от своята честност. Взаимното доверие е нещо, към което трябва да се стремите. Научете как да изслушвате вашата половинка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Любовта има срок на годност само тогава, когато не е истинска

Лъжата е най-големият враг в брака! Тя бавно убива доверието, а след това и любовта

Втори шанс се дава, когато любовта все още я има

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе