А ти щастлива ли си с него? - част първа
Любов и партньорство

А ти щастлива ли си с него? – част първа

Щастието е особено чувство. Рядко срещано и трудно постижимо. Чувство, което зависи единствено от нас самите. Но понякога и цял живот не ни стига, за да осъзнаем това. Или го осъзнаваме, но вече е прекалено късно. Защото животът ни е отминал. В нещастие. Което е по-лесно постижимо.

Просто не трябва да правиш това, което искаш и да си заобиколен от хора, които не те правят щастлив. Понякога тези хора може и да бъдат нашите любовни партньори. И какво като е той такъв? Това не означава, че не може да си нещастна с него, напротив. Има хиляди жени, които стоят с грешния мъж и прекарват живота си в нещастие и тъга. Може би всяка една от тях си има основателна причина да го прави, но не знам дали има такава, която да ги оправдава.

Животът се дава веднъж. Той е подарък от Бог. И е истински грях ако го пропилеем. Или прекараме с хората, които не ни правят щастливи. Казват, че любовта е причината за щастието. Но понякога тя не е достатъчно условие, за да се чувстваш щастлива с един мъж. Може и да си влюбена в него, да го обичаш, но съжителството ви заедно да преминава в скандали, спорове, изневери. Тогава ще си по-щастлива без него, не мислиш ли?

Щастлива ли си с него? Ето по какво да познаеш.

Не си привързана към него

Един от най-ясните знаци, които показват, че не си щастлива с него е фактът, че не чувстваш привързаност към този човек. Ако вече не изпитваш желание да се виждате, да излизате заедно или да си интимна с него, чувствата бавно си отиват от теб. Един от основните признаци, че връзката ви скоро ще приключи е, когато искрата между вас изчезне. Това те кара да не се чувстваш щастлива, когато той е наоколо и да не изпитваш никаква радост с него.

Опитваш се да прекараш по-малко време с него

Уж причина няма, но постоянно го отбягваш. Всеки път, когато те покани на среща ти си намираш някакво оправдание, с което да пропуснеш срещата. Когато си с него, правиш всичко възможно максимално да съкратиш времето ви заедно. Винаги излиза някакъв неочакван ангажимент, на който трябва задължително да присъстваш и затова ти се налага да напуснеш компанията му. Не казваме, че може би истинската причина е заетостта ти, но ако всеки път правиш всичко възможно, за да съкратиш времето, прекарано с него, със сигурност има нещо по-сериозни. Отдавна си изгубила тръпка и чувства към този човек. Но не искаш да си признаеш нито на себе си, нито на него. И затова не си нито спокойна, нито пък щастлива. Познахме ли?

Изпадаш в депресия

Как е възможно да имаш живот, който е мечта за много хора и да си депресирана? Няма по-голяма депресия от тази да живееш с човек, към който не изпитваш нищо. Човек, с когото не си щастлива. Защото спокойствието и привързаността, мила, нямат нищо общо с онези сладки пеперуди в стомаха, която са причината за усмивката на лицето и подкосяването на краката ти, всеки път, когато той е до теб.

Ако си депресирана и тъжна, когато си с него, повече от ясно е, че не си щастлива с този човек. Ами сега какво?

Разочарована си от него

Може би си твърде разочарована от него и грешките, които е допускал преди. Наранявал те е много пъти и те е отблъснал от себе си. Сега, дори и да искаш да му простиш, не е същото. Не го гледаш с онзи влюбен поглед и възхищение. Не ти се иска да го целунеш или прегърнеш. Не си сърдите, нито ядосана. Просто си много разочарована и може би той те е загубил завинаги. Въпрос на време е да осъзнаеш как се чувстваш и да предприеме навреме мерки. За да спасиш и него, но и себе си.

Следва продължение…

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе