Мъжът преживява трудно раздялата със своята любима – и не е същият след нея

Мъжът преживява трудно раздялата със своята любима – и не е същият след нея
Любов и партньорство

Мъжът преживява трудно раздялата със своята любима – и не е същият след нея

сложиха му ново сърце

в което нея я няма:

тялото му го отхвърли

Димана Йорданова

Една любов, която бе тъй силна. Една любов, която бе тъй истинска. Една любов, която бе тъй вярна. Любов, която дойде с обещанието „завинаги“. Но остана „само за малко“. Любов, която преобърна живота му на 180 градуса. Любов, която изпепели и последната надежда за обич. Защото тази любов си тръгна. Неочаквано. Спонтанно. И остави само болка след себе си. Болка, която стегна гърдите му. Болка, която съсипа мечтите му.

И престана да вярва в тях. И в любовта. Онази любов, на която се бе врекъл във вярност. Онази любов, която мислеше, че ще е до неговата смърт и след това. Онази любов, която просто един ден реши да го напусне. И с нея си отиде и част от него.

Мъжете обичат истински само веднъж. След това повече никога не се влюбват. Поне не толкова силно. Истински. Отдадено. Те преживяват ужасно трудно раздяла. И никога повече не са същите след нея. След раздялата си с тяхната любима. Тяхното момиче, което им обеща „завинаги“. А днес е вече чужда.

Ето как се чувства един мъж след раздяла

 

Раздялата се отразява на менталното му здраве

Един от най-големите проблеми и недостатъци на хората е, че подценяват менталното си здраве. Това важи и за двата пола. Когато един мъж бива отхвърлен от своята любима, той започва да се съмнява в себе си. Започва да си мисли, че не е достатъчно добър за нея, че тя заслужава някой друг, по-стойностен и разбира се тези мисли се отразяват на психическото му здраве. А когато бързо след раздялата, тя започне връзка с друг мъж или пък го е заразяла, заради друг, това още повече излага на риск менталното му здраве.

Прави отчаяни опити

Ако си мислите, че само жените са тези, които се молят на своите бивши да се върнат при тях – много грешите. Далеч не познавате мъжете и техните чувства, които са дълбоки, истински и много раними. Когато един мъж се раздели със своята партньорка, ако той наистина я обича, ще направи всичко възможно да си я върне. Дори и това да означава да ѝ се моли.

В момент на раздяла той е отчаян и всички опити му се струват важни и го карат да вярва, че има мъничко надежда и тя ще се върне. Той е готов да обещае всичко, да се промени изцяло и да прибегне до отчаяни неща.

Изпитва гняв

Колкото и да отричат някои господа, много често след като един мъж е отхвърлен от жената, която обича, той започва да изпитва необясним гняв към нея. Изисква се емоционална зрялост, за да се приеме раздялата като нещо напълно нормално и често случващо се. Но когато жената се раздели с мъжа, тя не наранява само сърцето му, но и егото и гордостта му. Може би това е и причината за гнева, който той изпитва.

За съжаление някои мъже преминават допустимите граници и в яда си те започват да обиждат своите бивши половинки и дори си позволяват да говорят неверни и неприятни неща по техен адрес.

Развива проблеми с доверието

Раздялата няма как да не повлияе на доверието. Ако този мъж е имал голямо доверие на своята любима и е вярвал безусловно в нея, а в един миг тя го е предала – това може да бележи завинаги неговата психика и никога повече да не се довери на никого. Твърде грешно, нечестно спрямо него, но и разбираемо. Дори и жените изпитват проблеми с доверието след като са били изоставени от своите партньори. Е, дами,  още ли вярвате, че мъжете са безчувствени същества, които се радват при раздяла?

Страх от самота

В началото след раздялата, мъжете не се замислят за това, защото все още не могат да осъзнаят какво се случва.  Когато един мъж се раздели със своята приятелка е много по-различно, отколкото, когато тя е тази, която го зарязва. И когато той бива зарязан, е твърде вероятно да изпадне в паника и да почувства страх от самота. Това са много опасни състояния, които може да доведат до нелогични действия, които да наранят още повече него, както и бившата му партньорка.

 Съвет: Дами, бъдете внимателни, когато решите да се разделите с вашия партньор. Не подценявайте неговите чувства и го направете с уважение към него.

Tagged , , , , , , ,
на горе