Елементи на щастливия брак – дами, бъдете внимателни
Любов и партньорство

Елементи на щастливия брак – дами, бъдете внимателни

Независимо дали планирате да се ожените или вече сте щастливо женени, важно е да знаете десетте елемента на успешния брак. Въпреки че няма две еднакви връзки, винаги има общи теми, които поддържат браковете здрави и щастливи и познаването на тези десет елемента ще ви помогне да се съсредоточите върху изграждането и укрепването на собствения си брак.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Елементи на щастливия брак

Първият елемент – цел

Вярвам в това: Първият елемент на щастливия и успешен брак е целта. Двата най-важни въпроса, които някога ще си зададете, са: „Има ли цел животът ми?“ и „Бракът ми просто съществува ли или също така преследва голяма цел?“

Когато една двойка загуби чувството си за цел, те се отдалечават, стават недоволни един от друг и често пъти търсят други взаимоотношения, надявайки се да почувстват чувството за близост и връзка, което идва със споделеността.

Ако сте необвързани и търсите някого, за когото да се ожените, уверете се, че този човек споделя целта ви в живота. Познавам много двойки, които са се оженили по любов, но не са споделяли никакви цели или визия за бъдещето, само за да бъдат оставени да се чувстват самотни и неудовлетворени, защото не са вървели към нищо заедно.

Не позволявай на щастието ти да зависи от някой друг, иначе ще страдаш цял живот

На бившите си пожелавам само късмет! Щастието вече са го загубили

Вторият елемент – Щедрост

Не са само дребните неща като носенето на цветя вкъщи или изхвърлянето на боклука, а много повече. С други думи, ако искате да можете да слушате другите и да чувате какво казват, трябва да бъдете щедри. Трябва да им дадете правото да грешат, правото да казват „не“, без да се чувстват виновни. И трябва да им дадете време.

Да бъдеш щедър с времето е много важно. Ако бързате през цялото време, няма да имате достатъчно време да слушате. Имате нужда от време за хората и техните проблеми. Не можете просто да кажете: „Нямам време“. Ако наистина обичаш някого, намираш време!

Мъжете не са подготвени да се справят с раздялата, както жените. Особено, когато са обичали силно

Третият елемент – доверие

Един от най-основните аспекти на щастливия брак е доверието. Ако не можете да се доверите на партньора си, тогава няма основа за трайна връзка. Добър начин за изграждане на доверие е като казвате истината и спазвате обещанията.

Ако искате да предпазите съпруга си от изневяра, трябва да му осигурите необходимите инструменти, за да го накарат да се чувства обичан и оценен. Важно е да не се възползвате от любовта им към вас. Ако вие не сте верни във връзката си, как можете да очаквате те да бъдат?

Жените обичаме мъже, които остават верни докрай, а изневярата е твърде непонятна за тях

Любовта има срок на годност само тогава, когато не е истинска

Четвъртият елемент – комуникация

Това е много важен аспект на щастливия брак, защото без него или с малко комуникация бракът ви ще бъде застрашен. Комуникацията може да създаде или развали всяка връзка.

Бракът не е само любов и интимност, но и това да имаш някого, с когото можеш да говориш и да водиш здравословен диалог. Когато сте женен, ще настъпят моменти, когато ще трябва да се сблъскате с проблеми или предизвикателства и без подходяща комуникация тези ситуации могат да станат по-лоши, отколкото са в действителност.

Петият елемент – Любовта

Петият елемент и този, който е на първо място във всеки страхотен брак, е любовта. През последните години са ме питали много пъти какво кара един брак да работи. За мен отговорът е лесен: любов. Има и други неща, които трябва да имате предвид, като доверие, ангажираност, отдаденост и упорит труд. Но без любов не можете да изградите силно партньорство. Любовта е ключовата съставка за успешния брак.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Ако жената е разочарована от теб и света да ѝ подариш – все тая, приятелю

Уважението: Най-важното условие за щастлива връзка

Мъжът, който истински обича никога не би излъгал жената до него

Tagged , , , , , , ,
на горе