пилешки бутчета с топено сирене-рецепта
Идеи за дома

Пилешки бутчета с топено сирене

Рецепта за пилешки бутчета с топено сирене. Представяме ви много бърза и лесна рецепта за пилешки бутчета с топено сирене. Това ястие е подходящо, както за обяд, така и за вкусна вечеря, а продуктите са за 6 порции.

Рецепта за пилешки бутчета с топено сирене

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Супа топчета – класическа рецепта

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

пилешки бутчета с топено сирене
Рецепта за пилешки бутчета с топено сирене

Необходими продукти:

✔ 6 броя пилешки бутчета;

✔ 4-5 триъгълничета топено сирене;

✔ олио;

✔ чубрица;

✔ сол – на вкус;

✔ черен пипер – на вкус;

✔ червен пипер – по желание.

бутчета с топено сирене
Пилешко бутче с топено сирене

Пилешки бутчета с топено сирене – начин на приготвяне 👌:

Измийте пилешките бутчета, след което ги осолете, поръсете с черен пипер, чубрица и ако желаете със сладък червен пипер.

Подредете ги в подходяща тавичка за печене, която преди това е намазнена.

Долейте с вода, която да залее пилешките бутчета малко над половината.

Поставете във фурната да пекат, която е предварително загрята на умерена температура. Оставете да се пекат за около 1 час или степен на готовност, според вашето предпочитание.

На всеки 15 минути, с помощта на по-голяма лъжица, поливайте бутчетата със соса, в който се пекат.

След като минат 60 минути, налейте чаша вода, която да бъде почти пълна. Разтворете топеното сирене. Извадете тавичката, след което го добавете към соса, в който се пекат пилешките бутчета с топено сирене. След като соса се смеси с втечненото топено сирене, отново полейте месото.

Върнете тавичката обратно във фурната за още около 10-15 минути.

Готовите бутчета с топено сирене може да сервирате с гарнитура пухкаво картофено пюре, сварен ориз, ориз със зеленчуци, задушени зеленчуци, пържени картофки или свежа зеленчукова салата.

Добър апетит!

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе

Рецепта за агнешка супа с гъби

Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка

Печени, златисти картофи със заквасена сметана – чудесен вариант на вечеря „по селски“

Пилешки бутчета с топено сирене Кухненска везна – използване и предимства

Tagged , , , ,
на горе