Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

пилешка супа ползи за здравето рецепта
Добра форма Идеи за дома

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Пилешка супа и защо има големи ползи за здравето? Защото всеки знае, че тайната на доброто здраве се крие, именно в здравето на корема. Лечебните сили на топлата пилешка супичка се съдържат в това, че тази храна извежда токсините от тялото, свободните радикали, които са основните провокатори за развитие на болестотворни клетки в организма.

Домашно кисело мляко – бързо, лесно и много, много полезно

Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

5 супер бързи рецепти за ЗАКУСКА

Салата във вид на торта

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

Паниран банан

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Ако позволите да отворим една скоба… В превод от български на руски език думата „корем“ се превежда „живот“. Ето защо, е много важно, защото здрав корем е равно на живот в добро здраве!

В тази статия, освен че ще намерите много хубава и изпитана рецепта за пилешка супа, ще получите и допълнителна, изключително важна и полезна, информация.

пилешка супа ползи за здравето рецепта

Пилешка супа – защо е толкова полезна за здравето?

Ползите от пилешката супа се крият в съдържанието на полезни хранителни вещества, които осигуряват на тялото всички необходими витамини, укрепват имунната система и бързо възстановяват силите след вирусни инфекции.

Пилешката супа е богата на:

= Триптофан, който оказва благоприятен ефект върху нервната система.

= Аргинин – естествена аминокиселина, която насърчава производството на хормон на растежа.

= Витамини B2, B6 и B9, важни за метаболизма на протеини, мазнини и белтъчини. За еластична кожа, здрава коса и нокти.

= Витамин B12 – поддържа кръвното налягане.

= Калций – най-важният минерал за тялото! Участва в поддържане на киселинно-алкалния баланс на кръвта, нещо изключително важно за поддържане на човешкото здраве.

Забележка: По време на вирусна инфекция, особено ако имате повишена температура и възпалено гърло, пилешката супа НЕ се консумира гореща, защото това допълнително ще загрее тялото и ще натовари гърлото.

Основни кулинарни трикове за вкусна пилешка супа

Скъпи приятели, основният трик, е изборът на качествено пилешко месо. За наистина здравословно ястие трябва да потърсим птици или бройлери, хранени със зърно, царевица и коприва. За съжаление в съвременният начин на живот, това не е толкова лесно за изпълнение.

Купеното от магазина пилешко месо трябва да бъде правилно подготвено. За целта ще обезкостим месото, защото в костите се натрупват антибиотици и следи от тежки метали. Отстранете и кожата, защото в нея се натрупват хормони за растеж.

Ще готвим супата във втория бульон. За целта ще варим месото 5 минути и ще изхвърлим първата вода. Измиваме съда, изплакваме и месото, заливаме с чиста вода, осоляваме и варим по обичания начин – до готовност на пилешкото.

До тук с полезната информация. Да готвим…

Рецепта на готвача за много вкусна и здравословна пилешка супа.

пилешка супа ползи за здравето рецепта

Необходими продукти:

-пилешко месо;

-1 глава лук;

-2 моркова със средна големина;

-1 зелена чушка – по ваше желание;

-5-6 картофа със средна големина;

-фиде;

-2 жълтъка;

-150-200 гр. кисело мляко;

-сокът на 1/2 лимон;

-сол;

-черен пипер;

-чубрица;

-сминдух;

-куркума;

-шарена сол – по ваше желание;

-пресен магданоз;

-копър – по ваше желание;

-растителна мазнина.

Начин на приготвяне:

След като си приготвихме пилешкото месо, съгласно горепосочения начин, продължаваме с готвенето.

Нарязваме си на дребно лука и морковите. Наливаме си растителна мазнина на дъното на съда, в който ще готвим супата. Слагаме на котлона да се затопли. Веднага добавяме наситненият зеленчук и бъркаме, докато мазнината не се оцвети в светло оранжево. Сега е моментът, в който ще си добавим пилешкият бульон, който предварително сме прецедили през ситна цедка.

През това време ще си почистим картофките, които ще нарежем на ситни кубета. Прибавяме ги към супата, заедно с предварително накъсано и сварено пилешко месо.

Започваме да поръсваме с изброените подправки: млян черен пипер, куркума (количество, колкото да загатва за себе си), шарена сол, сминдух и чубричка (ако е домашна ще придаде на супичката вълшебен  аромат, който ще ни върне мислено в кухнята на баба).

Оставяме пилешката супа да ври, докато картофените кубчета се сварят добре.

Прибавяме фидето, което ще оставим да поври между 5 и 10 минути, зависи как го предпочитате.

Поръсваме със сол на вкус.

Докато пилешката ни супичка е към готовност, си приготвяме застройката. В подходяща купичка слагаме киселото мляко, което ще разбъркаме, докато не стане гладко. Към него прибавяме двата жълтъка и отново бъркаме, до получаваме на гладка и хомогенна смес. За още по-богат вкус, нека допълним със сок от половин лимон.

Готовата пилешка супа сваляме от огъня. Вземаме 3 черпака от горещата течност и заливаме застройката. Бъркаме до изравняване на температурата. Изсипваме в тенджерата и нашата пилешка супа, наслада за вкусовите рецептори, е готова! Не се връща обратно на котлона.

А за финал – поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Р.Р. Ако искате да получите точният ключ за сърцето му/ú, и то без много усилия, сгответе тази супичка! И не забравяйте „подправката“, без която вкуса не би бил толкова завладяващ – „щипка ЛЮБОВ“!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе