Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

мариновани тиквички
Идеи за дома

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

Скъпи приятели, днес споделяме с вас поредната рецепта с основен продукт вкусните  тиквички  – мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе в летните горещини.

Тиквичките са част от семейството краставиците и пъпешите. Тиквичката се консумира преди да узрее. Тиквичката са много полезен зеленчук, поради богатото си съдържание на калий, калций, баластни вещества и така необходимият ни фосфор. Особено богата на витамин C и витамини от групата B.

Пица с тесто от тиквички 

„Чашки“ от тиквички 

“Палачинки” от тиквички 

„Различната“ салатка 

Паниран банан 

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово! 

ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе 

Рецепта за мариновани тиквички.

Така приготвени тиквичките са невероятно кулинарно изкушение и колкото по-дълго стоят в хладилника, толкова по-вкусни стават.

Необходими продукти за Мариновани тиквички:

-тиквички – 2-3 броя или около 700 гр. продукт;

-чесън – 3 скилидки;

-лимонов сок – 3-4 с.л.;

-сол – на вкус (около 1 ч.л.);

-захар -1 ч.л.;

-копър – на вкус или кориандър;

-магданоз – на вкус;

-растителна мазнина – за пържене.

Начин на приготвяне:

Измийте и почистите добре тиквичките. Ако са млади не е необходимо да белите външната обвивка, иначе е препоръчително да се отстранява, поради твърдостта й.

Най-напред разполовете тиквичката на две, ако са по-дълги, и нарежете на филийки по дължина. Не осолявайте, защото така ще предизвикате процес на извличане на водата от продукта.

Изсипете растителната мазнина в тигана и запържете тиквичките от двете страни. Гответе до златисто кафяво, около 1,5 -2 минути от всяка страна, в зависимост от силата на топлината.

мариновани тиквички

Начин на приготвяне на дресинга за тиквичките:

В подходяща купа изсипете лимоновият сок, за по-удобно можете да използвате готов или си използвайте прясно изцеден.

Наситнете добре копъра и магданоза и скилидките чесън. Смесете подправките и към тях добавете захарта. Отново разбъркайте добре.

Използвайте контейнер с капак и започнете да подреждате тиквичките. Наредете ред от изпържените тиквички, посолете на вкус, полейте с дресинг. Продължавайте в този ред, докато свършат всички тиквички.

Добър апетит!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе