Пица с тесто от тиквички
Идеи за дома

Пица с тесто от тиквички

Пица с тесто от тиквички приготвена на тиган. Напълно основателно тази пица може да бъде отнесена към категорията диетично и здравословно хранене. В тази публикация споделяме с вас рецептата за тази много вкусна, бърза и лесна за приготвяне пица.

Чудесна идея за бърза, лека и здравословна храна – пица от тиквички. За изпълнението на тази рецепта не ви е нужна фурна, защото пицата се приготвя в тиган. Още една звезда в актива за тази рецепта, е че ще спестите средства от електро енергия.

“Палачинки” от тиквички 

„Чашки“ от тиквички 

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово! 

Рецепта за Пица с тесто от тиквички

Напълно подходяща за тези, които не обичат да губят време в месене на тесто. Можете да си приготвите продукти за 2 порции наведнъж, защото пицата става невероятно вкусна!

Необходими продукти за тесто от тиквички:

– 1 тиквичка;

– 2-3 с.л. брашно;

– 1 яйце;

– 0,5 ч.л. сол;

– черен пипер на вкус;

– растителна мазнина;

Необходими продукти заплънкатана пицата:

– шунка;

– домат;

– сирене или кашкавал;

– зеленчуци по ваш избор.

Начин на приготвяне на пица с тесто от тиквички:

Вземете тиквичката, почистете и настъргайте на ситно ренде. Ако тиквичката е млада, може да не отстранявате външната обвивка, в противен случай я обелете.

Поръсете със сол и разбъркайте. Оставете така за 5 минути, за да може през това време излишната вода да се отцеди. Ако необходимо изстискайте допълнително.

Към отцедените тиквички добавете яйцето и брашното. Омесете съставките добре. И основата (тестото) за вашата пица е готова.

пица с тесто от тиквички

Нанесете върху повърхността на тигана (с диаметър 26 см.) растителна мазнина. Загрейте на котлона. Разстелете тестото от тиквички и разпределете равномерно с помощта на шпатула.

Пица с тесто от тиквички

Гответе на среден огън до златисто кафяво, след което обърнете от другата страна, намалете котлона и гарнирайте с любимата ви „плънка“ за пица. В този случай – шунка, домат и сирене/кашкавал или други зеленчуци, например гъби и зелена чушка.

Може предварително да намажете основата с доматен сос или кетчуп. Покрийте с капак и гответе на слаб огън за 5 минути. За финал поръсете с подправки по ваш вкус. Например черен пипер, шарена сол, чубрица, сминдух…

пица с тесто от тиквички

Ако рецептата ви е харесала може да оставите вашият коментар.

Добър апетит!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе