Пилешки гърди-необичайно вкусни
Идеи за дома

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Тази рецепта за пилешки гърди е лесна и кратка за изпълнение. Дори не можете да си представите, докато не опитате, колко необичайно вкусни се получават.

ПРИЯТНО ГОТВЕНЕ!

Необходими продукти:

– Пилешки гърди – 3 бр.;

– Лук – 2 глави;

– Чесън – 1-2 скилидки;

– Кашкавал – 100 гр.;

– Бульон – 300 мл.;

– Брашно – 2 с.л.;

– Зехтин или друг вид растителна мазнина;

– Оцет балсамико – 2 ч.л.;

– Сол – на вкус;

– Черен пипер – на вкус;

– Подправка за пилешко месо – по ваше желание.

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка 

Начин на приготвяне:

Нарежете двете глави лук на полумесеци. Вземете дълбок съд (който да е подходящ и за печене във фурна), сипете растителна мазнина, след което запържете лука за около 15 минути.

Добавете оцет балсамико, разбъркайте добре и гответе още 5 минутки.

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Нарежете пилешките гърди на хапки.

В малка купичка смесете подправките – солта, черния пипер, подправката за пилешко месо. Изсипете ги върху нарязаните на хапки пилешки гърди. Омесете добре месото с подправките.

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Наситнете скилидките чесън и ги добавете към месото и подправките.

Извадете запърженият лук от тигана, а на негово място сложете месото и го запържете по ваш вкус.

Извадете запърженото месо и изсипете бульона в дълбокия съд. Прибавете количеството брашно, разбъркайте добре и гответе само 2 минутки. Веднага след това върнете обратно в тигана лука и запържените пилешки гърди.

Вземете едро ренде и минете кашкавала през него, след което поръсете ястието.

Така приготвеното ястие поставете във фурната за около 20 минути, при температура на печене 180°С.

След като извадите ястието от фурната – за завършек и по ваше желание можете, да поръсите със зелена подправка.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

 

Tagged , , , , , ,
на горе