Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка
Идеи за дома

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Тези уникално вкусни пилешки подбедрици– закачени и печени на решетката от фурната, са идеалната вечеря за новогодишната нощ.

Лесни и бързи за приготвяне, а в същото време стават толкова, толкова сочни и вкусни.

Към рецептата…

Необходими продукти:

– Пилешки подбедрици – 15 бр.;

– Картофи – 1 кг.;

– Печурки – 300 гр.;

– Червена чушка – 1 бр.;

– Лук – 2 глави;

– Чесън – 5-6 скилидки;

– Чери домати – 150 гр.;

– Сол – на вкус;

– Черен пипер – на вкус;

– Зехтин – на вкус.

За марината:

– Соев сос – 50 мл.;

– Сол – 1 ч.л.;

– Черен пипер – 1/2 ч.л.;

– Чесън на прах – 1 ч.л.;

– Горчица – 1 ч.л.;

– Мед – 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Изсипете соевият сос в купа. Добавете солта, черния пипер, чесъна на прах, горчицата, меда и зехтина. Разбъркайте добре – до получаване на еднородна смес.

Сложете пилешките подбедрици в купа, изсипете марината и ги обтрийте много внимателно. Запечатете купата със стреч фолио и приберете в хладилника за 1-2 часа, за да поемат от марината.

Нарежете лука на полумесеци и го прехвърлете в голям съд или в тавичка за печене.

След което нарежете картофите на едри парчета и ги добавете към лука.

Прибавете наситнените скилидки чесън.

Разбъркайте много добре, за да може вкусовете на съставките да се слеят възможно най-добре.

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Нарежете на лентички червената чушка. Прибавете я.

Нарежете печурките. Ако гъбите са дребни може и да не ги режете. Прибавете ги към останалите продукти във формата.

Отгоре поставете чери доматите. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин на вкус.

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Извадете подбедриците от хладилника и отново разбъркайте добре.

Използвайте решетката от фурната. Прокарайте подбедриците, от тънката страна между спиците. Ако падат, с помощта на клечки за зъби ги застопорете.

Сложете скарата с пилешкото във фурната, а под нея поставете тавичката с нарязаните зеленчуци и гъби.

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Печете на 180°С градуса за 1 час. Много зависи как пече вашата фурна. В такъв случай, времето може да се увеличи или съкрати.

По този специален начин пилето ще се изпече от всички страни, а мазнина с подправки ще капе върху зеленчуците и гъбите, придавайки им невероятен вкус.

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Готовото ястие поръсете с магдноз и сервирайте топло. Зарадвайте вашите гости, със или без повод, с това невероятно вкусно ястие.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе