Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо

ястие със свинско месо
Идеи за дома

Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо

Тази рецепта за ястие със свинско месо е много подходяща, както за обикновена семейна вечеря, така и за специални празнични поводи. Ето защо, днес ви представяме една позабравена рецепта от старите кулинарни тефтери.

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

„Различната“ салатка

Салата във вид на торта

Класическа салата „Мимоза“

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

Пица с тесто от тиквички

Вкусно руло от тиквички

❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко!

УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА ❤НА БАБА ❤

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Царска торта – най-вкусната торта!

Паниран банан

Много вкусно ястие със свинско месо

Необходими продукти за ястие със свинско месо:

= Свинско месо  – 500-600 гр.

= Лук – 2 глави

= Гъби (печурка) – около 15 бр. (по-малки)

= Моркови  – 3-4 бр.

= Кисели краставички – ½ буркан

= Маслини – 100-150 гр.

= Бяло вино  – 150 мл.

= Олио

= Сол на вкус

= Черен пипер

= Бял сос

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на филийки или по-големи хапки, в зависимост какъв вид предпочитате. Препоръчително е да използвате месо от плешка.

В тиган с предварително загрята мазнина запържете месото, с цел „запечатване“. Овкусете със сол и черен пипер. След това го подредете на дъното на дълбока тенджера.

Почистеният и нарязан на „полумесеци“ лук  запържете в същата мазнина, в която е „запечатано“ месото. След това го добавете в тенджерата, върху месото.

Почистените и нарязани печурки – по същият начин, както лука.

Нарежете морковите на шайби – запържете ги в тигана, прехвърлете при месото, наредете върху гъбите.

Продължете с киселите краставички и маслините. Краставичките нарязани на кръгчета, а маслините – без костилки и разрязани на две. И тях запържете (по отделно). Прибавете в тенджерата.

Всички съставки се запържват по отделно и се нареждат едно след друга върху месото в посочения ред.

Поръсете с още малко сол на вкус и черен пипер.

Залейте с бялото вино и малко количество бял сос.

Който не желае бял сос, може да увеличи количеството на виното.

По ваш вкус можете да замените или да прибавите още зеленчуци.

Захлупете и гответе до готовност на месото, задължително на тих огън.

Добър апетит!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе