Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка

Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка
Идеи за дома

Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка

Чудите се как да приготвите вкусни пържени картофи с коричка? Понякога пържените картофи се оказват много вкусни: с хрупкава коричка, не се разпадат, не изгарят  и са равномерно подправени. В повечето пъти обаче,  се превръща в пюре или, напротив, не се пържат нормално и изгарят. Всеки път, когато решите да приговите вкусни пържени картофи с коричка,  запомнете този начин за приготвяне.

Агнешка плешка на фурна – крехка и сочна

Рецептата на най-вкусните кюфтета по селски е тук!

Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка

Оказва се, че през цялото това време сме пържили картофите неправилно. Авторите на списание Happywoman.bg споделиха полезни кулинарни лайфхакове, които ще ви помогнат винаги да получавате вкусни, ароматни пържени картофи с хрупкава коричка.

Необходими продукти:

4-5 големи картофа

сол, черен пипер на вкус

чесън или лук, зеленчуци или сос по желание.

Как правилно да приготвите пържени картофи с коричка:

Стандартно в тава се поставят 4-5 броя големи картофи – ще ви е удобно да обръщате парчетата и няма да се слепят. Първо, трябва да нарежете картофите на кубчета или ленти (както ви е по- удобно), но така че дебелината на лентите да е не повече от 5-6 мм. В този случай картофите ще бъдат добре изпържени и няма да се превърнат в пюре.

След това трябва да измиете картофите със студена вода и да ги оставите да се отцедят добре. Този междинен етап ще помогне да се премахне излишното нишесте, което само слепва картофите, прави ги много меки и предотвратява образуването на хрупкава коричка на повърхността.

Сега подсушете картофите върху кърпа, защото от влагата може да залепнат за тавата. Хартиени кърпи или чиста кухненска кърпа ще свършат работа.

След това слагаме картофите в тиган и ги запържваме първо на силен огън за около 5 минути, след което ги обръщаме. Може да пържите с или без капак. Необходимо е картофите да се обръщат не по-често от 5-7 минути. Ако го обръщате по-често, картофите ще започнат да се разпадат.

Картофите трябва да се осоляват само в края на пърженето, тогава резените ще останат непокътнати. Няколко минути преди края на пърженето можете да поръсите картофите с черен пипер, ако желаете, добавете чесън , лук или други зеленчуци.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе