Супа топчета-вкусна рецепта
Идеи за дома

Супа топчета – вкусна рецепта

Супа топчета приготвена по тази българска рецепта става много вкусна, полезна и ароматна. Супа топчета – топла, вкусна, питателна храна, подходяща за хапване по всяко време на годината. А, освен това – тази супа топчета, както и пилешката супа имат лечебен ефект върху организма.  

Супа топчета приготвена по вкусна българска рецепта

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Рецепта за агнешка супа с гъби

Лесна рецепта за спаначена супа

Супа топчета-приготвена по вкусна рецепта
Супа топчета

Рецепта за здравословна и уникално вкусна супа топчета

Необходими продукти:

-кайма-смес – 500 гр.;

-ориз около 50 гр. (за топчетата);

-1 голяма глава лук;

-2 моркова със средна големина;

-1 зелена или червена чушка – по ваше желание;

-3-4 картофа – по ваш избор;

-фиде – по ваш избор;

-2 жълтъка;

-150-200 гр. кисело мляко;

-сок от1/2 лимон;

-сол;

-черен пипер;

-чубрица;

-куркума (придава много приятен жълтеникав цвят);

-шарена сол – по ваше желание;

-пресен магданоз;

-растителна мазнина.

Начин на приготвяне:

Първа стъпка за приготвяне на супата е да си приготвим каймата за топчетата. Омесваме я с ориза и малко сол. По желание добавяме няколко капки оцет. Оформяме топчетата с желаната от нас големина. Овалваме ги в брашно или ги оставяме така, както е посочено на снимката, според вкуса.

 

Супа топчета
Топчета за супа топчета

Супа топчета - класическа рецепта
Топчета в брашно за супа топчета

Нарязваме си на дребно лука и морковите. Наливаме си растителна мазнина на дъното на съда, в който ще готвим супата. Слагаме на котлона да се затопли. Веднага добавяме наситненият зеленчук и бъркаме, докато мазнината не се оцвети в светло оранжево. Наливаме вода в съда. След като заври прибавяме готовите топчета.

През това време ще си почистим картофките, които ще нарежем на ситни кубета.

Започваме да поръсваме с изброените подправки: млян черен пипер, куркума (количество, колкото да загатва за себе си), шарена сол, сминдух и чубрица.

Оставяме супа топчета да ври, докато картофените кубчета се сварят добре.

Прибавяме фидето, което ще оставим да поври между 5 и 10 минути, зависи как го предпочитате.

Поръсваме със сол на вкус.

Докато нашата супичка е към готовност, си приготвяме застройката. В подходяща купичка слагаме киселото мляко, което ще разбъркаме, докато не стане гладко. Към него прибавяме двата жълтъка и отново бъркаме, до получаваме на гладка и хомогенна смес. За още по-богат вкус, нека допълним със сок от половин лимон.

Отстраняваме от котлона. Вземаме 3 черпака от горещата течност и заливаме застройката. Бъркаме до изравняване на температурата. Изсипваме в тенджерата и нашата вкусна супа топчета, наслада за вкусовите рецептори, е готова! Не се връща обратно на котлона.

А за финал – поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Супа топчета - вкусна рецепта Кухненски диван – за удобство в дома

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

Рецепта за рулца от тиквички с пълнеж

Tagged , ,
на горе