Рецепта за рулца от тиквички
Идеи за дома

Рецепта за рулца от тиквички с пълнеж

Рулца от тиквички толкова са вкусни и също толкова лесни за приготвяне. В тази рецепта за рулца от тиквички ще откриете как да си ги приготвите с пълнеж от крем сирене, а по ваше желание може да добавите и малко количество заквасена сметана. Уникално вкусните рулца от тиквички са чудно предястие, приготвено от полезния зеленчук.

Рулцата от тиквички с пълнеж крема сирене (заквасена сметана по ваше желание) са една от многото популярни сред домакините рецепти за предястие от тиквички.

Рецепта за рулца от тиквички – бърза, лесна и много сполучлива

Рецепта за рулца от тиквички с пълнеж Как правилно да почистите дървената дъска за рязане

Пица с тесто от тиквички

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

рулца от тиквички

Рулца от тиквички: Необходими продукти:

-тиквички – 3-4 бр., в зависимост от големината;

-крема сирене – около 150-200 гр.;

-чесън – 3-4 скилидки, ако обичате да го консумирате;

-зехтин – 3 с.л. или олио – 4 с.л.;

-оцет – 2 с.л.;

-сол – на вкус;

-черен пипер – по желание;

-копър – ½ или цяла връзка, ако искате рецептата да бъде с по-силен аромат на копър подгответе си 1 връзка;

-пресен магданоз – по желание.

рулца от тиквички

Рулца от тиквички: Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Като начало трябва да започнете с подготовката на основната съставка необходима за рулца от тиквички, а именно – тиквичките. Най-добре е да изберете тиквички със средна големина или по-малък размер (те са най-вкусни и сочни). Измийте ги добре, почистете от двата края и ги нарежете на тънки филийки по дължина на зеленчука.

Стъпка 2: След като сте готови с първа стъпка, продължете с подготовката. Изпечете и от двете страни нарязаните ленти от тиквички на скара или грил тиган. Стъпка 3: Поставете ги в дълбока купа и овкусете със сол, черен пипер, зехтин или олио, и оцет. Разбъркайте внимателно, за да не нарушите целостта на лентичките.

Приготвяне на пълнежа за рулца от тиквички.

Стъпка 4: Почистете и наситнете скилидките чесън. Нарежете на ситно копъра и магданоза (ако го включите във вашата рецепта). В купа смесете крема сиренето с подправките и разбъркайте добре, докато съставките се смесят.

Финално оформяне на рулцата

Стъпка 5: Вземете една лентичка от тиквичка. В единия край поставете част от плънката, след което завийте на руло, за ваше улеснение може да фиксирате с клечка за зъби, за да не се развие рулцето.

Рулцата от тиквички с пълнеж от крема сирене, и ако решите заквасена сметана, са отлично мезе за чаша вино или друг вид аперитив. Освен, че е изпълнението на тази рецепта не изисква много време и усилия, е и бюджетна. Свежа храна, която можете да приготвите през пролетните и летните месеци, когато тиквичките са лесно достъпни и ги има в изобилие.

Добър апетит!

„Палачинки“ от тиквички

„Чашки“ от тиквички

Вкусно руло от тиквички

Tagged , , , , , ,
на горе