Бързата диета 52
Добра форма

Бързата диета 5/2

Бързата диета 5/2: как да отслабнете скростно и без вреда за здравето ви, посочват експерти. Диетата 5:2 ви помага не само да отслабнете за няколко седмици, но и да подобрите цялостното си здраве и да изглеждате по-млади. Тази диета е разработена от журналиста и лекар М. Моузли. За да постигнете желания резултат, не е нужно да се придържате към строга диета, достатъчно е да организирате дни на глад няколко пъти седмично.

Бързата диета 5/2

Топ-6 грешки при измерване на кръвното

Безопасната скорост на отслабване: здравето е в ред и теглото се запазва

Сбъднете мечтите със силата на суперхраните!

Моузли задълбочено е проучил ползите от дните на гладуване и е разработил своя собствена техника, която се е превърнала в истинска „бомба“ и е помогнала на хиляди хора да решат проблемите си с теглото и здравето си. Същността на техниката е много проста – трябва да намалите броя на консумираните калории до 500 няколко дни в седмицата, а през останалите дни можете да ядете както обикновено.

Ползи от диетата 5/2

За да отслабнете по-бързо, по-добре е да разделите тези 500 килокалории на две дози – яжте само сутрин и вечер. В дните на гладно трябва да ядете протеинови храни, зеленчуци и билки. Например, на закуска можете да ядете бъркани яйца, овесени ядки с горски плодове и да изпиете чаша кафе или чай. И най-добрият вариант за вечеря ще бъдат пилешки гърди или риба на пара, както и зеленчуци (може да са печени на скара) и пресни билки. По време на периода на отслабване е важно да се пият много течности, за предпочитане зелен чай или вода с лимон. По-добре е да организирате разтоварването в работни дни, когато през деня сте заети с нещо и няма да бъдете изтощени от чувството на глад.

Благодарение на дните на гладно, можете не само да се отървете от излишните килограми по-бързо, но и да намалите апетита си в обикновените дни, защото определено ще се насладите на усещането за лекота и новото умение да контролирате апетита си. Освен това гладуването стартира процеса на обновяване на клетките – кожата става здрава, концентрацията се подобрява и сънят се нормализира. Ако трябва да отслабнете по-бързо, можете да организирате три разтоварващи дни в седмицата.

За 4 месеца можете да свалите до 8 кг!

За да отслабнете бързо и без отрицателни последици за здравето, достатъчно е да се придържате към следните правила:

  1. Пийте много течности, не кафе! За предпочитане билков чай ​​или чиста вода, която ще предпази тялото ви от дехидратация и ще допринесе за бързото елиминиране на токсините.
  2. В дните на гладно въглехидратите (тестени изделия, бял хляб, различни зърнени храни, плодове и сладкиши) не трябва да се включват в диетата, по-добре е да се даде предпочитание на яйца, сирене, зеленчуци, ядки.
  3. Не преяждайте в нормалните дни. Например, ако вашата диета обикновено е 3000 калории на ден, не увеличавайте тази цифра поради дните на глад.

В обикновените дни можете да ядете всякакви познати храни, но има няколко опции за дните на глад: в деня преди „почивния ден“, вечеряйте не по-късно от 19 часа, а на следващия ден закусвайте не по-късно от 8 сутринта (като консумирате не повече от 300 калории), вечерята в същия ден също трябва да бъде в 19 часа (максимум 200 калории); можете да вечеряте в 20 часа в деня преди разтоварването, след това да пропуснете закуската на следващия ден, но да обядвате не по-късно от 12 часа следобед, като изядете 300 калории и вечеряте малко по-рано – в 19 часа (не повече от 200 калории); друг вариант е да вечеряте в деня преди „почивния ден“ в 19:00 ч., на следващия ден да закусите в 8:30 ч. сутринта и да изядете всички 500 калории едновременно, а след това да пиете само вода или зелен чай по време на деня.

Ако се придържате към тази диета в продължение на няколко месеца, ще можете да намалите нивото на холестерола в тялото и, разбира се, да се отървете от наднорменото тегло. Ако стриктно спазвате всички правила, тогава за 4 месеца можете да загубите до 8 кг! Съгласете се, това е отличен резултат и без вреда за здравето.

Множество изследвания доказват, че за здрав и дълъг живот е важно човек да пости периодично. И какво може да бъде по-добре от диета, която ви позволява да отслабнете без сериозни ограничения? Опитайте метода 5/2 и вижте колко е ефективен! Но преди да организирате дни на гладно за себе си, няма да е излишно да се консултирате със специалист и да се уверите, че нямате противопоказания за периодично гладуване.

infomax-logo-50-15-HW Анджелина Джоли си спретна модна къща

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе