Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи

Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи
Любов и партньорство

Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи

В много романтични мелодрами често ни показват сюжети, в които главната героиня среща своя отвъдморски принц – чужденец, те се влюбват един в друг, женят се и живеят прекрасно някъде зад хълма, отглеждайки три деца и две кучета.
Толкова ли е безоблачен животът на хората, притежаващи различен манталитет и националност?

И все пак не можете да пренебрегнете факта, че е по-лесно да разберете и почувстваме човек на дълбоко духовно ниво, който споделя вашите възгледи и светогледи, отколкото всеки път да се опитвате да свикнете с факта, че когато говорите със сродната си душа, ще трябва да дръжте джобен преводач наблизо. Можете да научите езика, на който говори вашият партньор – чужденец, но ще бъде много трудно да го разберете на нивото на психологията, заложена генетично. Само истинският българин ще разбере истинския българин – това не е крилата фраза, а истината за живота, отразена в нашето ДНК.

Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи

Какво мисли мъжът за вашите физически недостатъци, според зодията му

Toва е възрастта, на която една жена може наистина да направи мъжа най-щастлив!

5 навика на една жена, заради които изглежда по-млада, отколкото е в действителност

Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи

А в Испания например има ритуал, при който местните трябва да прескачат бебета. Според древните вярвания този обред трябва да очисти душите на децата и да отнесе със себе си всяко зло.

В Индонезия всички жители почитат и стриктно спазват Деня на мълчанието. Тези хора празнуват Нова година, като изгарят бамбуково чучело призори. През целия следващ ден, започвайки от 6:00 сутринта, всички жители трябва да пазят мълчание, така че злите духове да вярват, че територията наистина е празна и на нея няма никой. На този ден не можете да излизате от къщата, да работите, да включите светлината, с изключение на свещи, и да следвате други правила.

Това са само няколко карикатурно-абстрактни примера за традициите на различни народи по света, но те определят структурата на тяхната душа. Колкото по-добре се разбират хората в една двойка, толкова по-дълбока и солидна е връзката им. Жената може да се сравни в тази ситуация с дърво, а мъжът с пръст. Колкото по-дълбоко в почвата растат корените на едно дърво, толкова по-силна е тази връзка. Никакви бури и ветрове не пречат на връзката им, но нещата може да не са толкова гладки. Напротив, колкото по-малко допирни точки имат хората, толкова по-малко общи теми, интереси, културни и ментални характеристики, толкова по-повърхностни взаимоотношения ги очакват – тук няма как да се измъкнем от научните факти.

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

6 грешни зодии, които могат само да мечтаят за рая

7 начина да скъсате с някого чрез съобщение

Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи

Обучавайки взаимно своите традиции и тънкости, ние предаваме само много малка част от това, което нашите предци са заложили от векове.

Има многобройни случаи на православни жени, които се омъжват за мъже, които са мюсюлмани. Жените по правило приемат вярата на своя годеник, опитвайки се да спазват предписанията на свещената книга. Такава жена обаче никога няма да може да се идентифицира на сто процента с истинското смирение, с което са известни мюсюлманските жени. Всички опити за присъединяване към чуждата религия са само пародия, като копие на репродукция и оригинал.

Можеш да се заблуждаваш и да си мислиш, че усещаш културата на друг човек, но никога да не я разбираш на ниво да си свързан с нея.

От друга страна, има хора, които не се нуждаят от излишен драматизъм и проникване в простите ежедневни радости. Такива хора са напълно доволни от традиционния спокоен модел на семейството, където хората без излишна отдаденост остават в домашна симбиоза, без да създават допълнителни проблеми един на друг. В този случай бракът може да бъде доста щастлив, без да навлизаме в лични подробности и да отхвърляме разликата в националните темпераменти.

И все пак този проблем не може да не ни накара поне да се замислим върху факта, че има определена бариера, която не може да бъде премахната. Той ни разделя с невидима стена, сортирайки в различни кани. Но в тази разлика се крие красотата на многообразието на човешките индивиди.

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Как да си намирате нови приятели като възрастен

Омъжена за чужденец или как разликата в манталитета може да ви попречи

Избирайки човек, с когото ще преминем през живота, ние едновременно приемаме неговите обичаи, култура, манталитет – всичко, което ни идентифицира като личност.

И все пак е много интересно да осъзнаем, че всички сме толкова различни, но ни обединява едно – ние сме хора, а влюбените не познават граници.

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе