Как да си намирате нови приятели като възрастен

3 съвета как да намирате нови приятели като възрастен
Психология

Как да си намирате нови приятели като възрастен

Повечето от приятелствата, които сте създали в живота си, вероятно са още от ученическите ви години или дори от университета, но като възрастен сякаш намирането на нови приятели е по-трудно. Мнозина се страхуват от годините, в които вече наистина ще се почувстват пораснали. Една от причините е именно предизвикателството да намерят нови приятели.

Поддържането на този тип отношения ще изисква много повече усилия, отколкото в годините, когато сте се виждали всеки ден с аверите си. И това е обяснимо – всеки има своите ангажименти и нямате толкова време за споделяне един с друг. А приятелството е като цвете, което трябва да бъде постоянно поливано. Как обаче да се справите? Тук сме, за да ви помогнем.

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

Ето три съвета как да намирате нови приятели, дори и като възрастен:

Излезте от обичайната си рутина

Колкото и клиширано да звучи, първото нещо, което някои експерти препоръчват за намиране на нови приятели като възрастен, е да излезете навън. Може да се наложи да излезете от зоната си на комфорт в живота си за запознанства, но това не трябва да ви плаши. Променянето на обичайната ви рутина ще има значение, когато става въпрос за среща с нови приятели. Първото нещо, от което трябва да започнете, е да си помислите какво ви харесва. Замислете се коя е дейността, която съответства на вашите ценности и интереси.

Ако обичате здравето и фитнеса, опитайте няколко различни тренировъчни програми, за да намерите общност. Така или иначе нищо не губите, защото ако не друго, ще поддържате добра форма. Ако сте запален читател, присъединете се към литературен клуб. Излизането от рутината, за да правите тези забавни дейности според собствените си интереси, може да ви помогне да срещнете нови приятели, които споделят сходни ценности. Освен това, ако се опитате да направите нещо забавно, което всъщност ви харесва, ще намалите част от напрежението, което идва при запознанствата с нови хора. Във всички случаи печелите, така че не чакайте.

нови приятели

Обърнете се към познати, които имат потенциал да ви станат нови приятели

Нека си го кажем направо: всички имаме огромен списък с хора, с които се кълнем, че ще пием кафе или питие всеки път, когато ги срещнем, но така и не го правим. Ако искате да намерите нови приятели, свържете се с тях и наистина планирайте нещо. Няма значение дали става въпрос за приятел на приятел, колега или онова момиче, с което сте провели 20-минутен разговор в тоалетната на бара, след като миналата седмица ви е направила комплимент за обеците.

Не се страхувайте да се свържете и да се опитате да постигнете по-дълбоко ниво на приятелство с някого, когото познавате само бегло. Не знаете кога наистина може да срещнете човек, с когото да си допаднете и да имате сходни интереси.

нови приятели

Дръжте се отворени

Удивително е, когато открием онези хора, с които веднага се сприятеляваме. Някои специалисти определят този процес като „химия на приятелството“. По същество това представлява нещо като любов от пръв поглед, но става въпрос за приятелството.

Тези връзки са прекрасни и си заслужава да инвестираме в тях, но не можем да очакваме да имаме този момент на незабавно приятелство с всеки човек, който намерим в живота си. Понякога можем да пропуснем приятелства с хора, с които наистина бихме могли да имаме чудесни отношения, но не изпитваме тази мигновена връзка. Така че ако не се получи веднага, бъдете търпеливи.

Когато започнете да се запознавате с нови приятели, не забравяйте, че има наистина здрави, добри приятелски отношения, които се развиват бавно. Понякога една от най-хубавите страни на запознанството с нов приятел е да научите повече за него и да споделите повече за себе си за по-дълъг период от време. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да останете отворени, защото никога не знаете кога може да сте срещнали бъдещия си най-добър приятел.

Вижте още:

Четирите зодии, които се карат най-много със своите братя и сестри

Четирите зодии, които харесват да излизат с интроверти

Четири гарантирани признака, че той няма да забрави за вас след раздялата

Клишетата във връзките, които мъжете харесват

Четирите зодии, на които липсва логическо мислене

Четирите зодии, които са склонни да слагат край на настоящите си връзки заради минали такива

Четирите зодии, които не стават за лидери

Четири съвета как да изберете перфектния партньор за вас

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе