Болестите започват в червата
Добра форма

Болестите започват в червата

Болестите започват в червата, напомнят специалисти. В това вярват и всички специалисти по Аюрведа и Китайска медицина. Здравето на храносмилателната система е ключът към силен имунитет, жизненост и дълголетие.

Болестите започват в червата

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Мисия: Как да подобрите здравето и качеството си на живот!

Болестите започват в червата

Предлагаме ви рецепта за смес с дафинов лист, която прочиства и дезинфекцира храносмилателната система от устната кухина до дебелото черво.

Какви други свойства има дафиновият лист? Дафиновият лист е уникално растение, което е буквално във всяка кухня. Неговите уникални лечебни свойства са добре известни. Това е естествен антисептик, който има противовъзпалителен и аналгетичен ефект. Дафиновият лист е мощно антибактериално, антивирусно средство.

Начини за използване на дафинов лист

Може да се смели и запарва във вряща вода. А като изстине – да се направи гаргара.

Водна настойка от дафинов лист се пие при лечение на заболявания на устната кухина, гнойни обриви по кожата и лигавиците, ползва се и за дезинфекция на рани.

Дафиновият лист се използва като горчица. Достатъчно е да поставите няколко големи листа за 5-10 минути в топла вода – и лечебната смес е готова.

Рецепта, която ще ви помогне да избегнете редица заболявания:

Избираме 4-5 големи дафинови листа. Поставяме ги в кафемелачката. Поставете и 2 с.л. ленени семена. Нека смелим всичко заедно. 1 с.л. от сместа сложете в чаша вода и добавете 1 чаена лъжичка агар-агар (желиращ растителен агент). Този продукт е направен от морски растения. Агар-агарът се използва активно от японците (може би това е тайната на тяхното дълголетие).

Добавете към тази смес вряла вода и оставете всичко да се ​​охлади. Ще получим желеподобен състав. Готовата порция разделяме на две или три дози. Можете да пиете половин час преди или час и половина след хранене.

Как действа тази смес?

Прочиства, дезинфекцира цялата храносмилателна система от устата до дебелото черво. Агар-агар, подобно на гъба, прочиства цялото черво. В комбинация с горните продукти, лекува храносмилателния тракт.

Не трябва да приемате състава постоянно, нужно е да си направите почивка. Например, приемате 10 дни – седмица почивка.

Много хора (особено възрастните) са загрижени за проблема, свързан с полипи в стомаха. Полипът е образувание върху лигавицата, което се простира в лумена на кух орган и е свързано със стената му чрез крак/основа. Тази напитка с посочената смес служи като ефективна превенция на полипи. В допълнение, инструментът ще помогне в борбата срещу запека.

Противопоказания

Агар-агар няма такива. Дафиновият лист също няма противопоказания, с изключение на индивидуалната непоносимост към него.

Има някои противопоказания за лененото семе. Ако не можете да приемате този продукт, той е добре да бъде изключен от рецептата. В този случай смилайте листата на прах и добавете 1 ч.л. агар-агар в чаша с вода.

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе