8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс
Любов и партньорство

8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс

Много хора са на мнение, че всеки заслужава втори шанс. Ако сте сигурни, че сте скъсали напълно с даден човек, но той ви липсва безкрайно, вероятно се питате дали не сте направили грешка. Но нещата стоят така – всичко се случва по някаква причина. Имало е причини да приключи, иначе щяхте да сте още заедно.

Съществува обаче сериозна вероятност бившият ви да се опитва да ви накара да се съберете, защото се е променил или пък защото този път нещата ще се получат. И понякога наистина е така, но е много възможно и да страдате още повече, ако дадете втори шанс на този човек. Колкото и добре да се чувствате в началото, накрая само ще се разочаровате отново и ще останете с разбито сърце зад ъгъла.

8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Колкото и да са причините за събирането с бившия, тук ще говорим защо не бива да му давате втори шанс:

Много е възможно той да не се е променил

На думи всички са много силни, включително и той. Но да кажеш нещо и да го направиш в действителност, не е същото. Вместо да вярвате безусловно на думите му колко се е променил, потърсете доказателства. Ако това, което бившият ви партньор прави, не съответства на думите му, значи, не се е променил. По тази причина по-добре да не му давате втори шанс.

Има голяма вероятност да се сблъскате със същите проблеми

Подобни модели със сигурност ще се повтарят, ако в партньорството ви влиза същият човек, с когото сте се разделили. Ако бившият ви партньор иска втори шанс, но не е научил нищо от последната ви съвместна връзка и не е отделил време, за да израсне, има вероятност да имате същите проблеми като предишния път.

8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс
8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс

Приятелите ви може да не са съгласни

Да, наясно сме, че вие излизате с този човек, а не те, но това не означава, че не трябва да ги чуете. Не забравяйте, че приятелите ви най-вероятно са били тези, които са наблюдавали отблизо връзката ви и знаят през какво сте преминали. Така че те също могат да имат думата дали този човек заслужава втори шанс от вас. Приятелите ви може да опитат да ви разубедят, особено ако осъзнават, че бившият ви не ви заслужава. Ако пренебрегнете мнението им и приемете бившия си обратно, приятелите ви ще бъдат разстроени.

Семейството си също може да не одобри, че бившият ви се е върнал в картинката

Разговорът със семейството за това, че сте решили да дадете втори шанс на някого, може да бъде много неловък и неприятен. Още повече, ако раздялата е била тежка и те са огорчени от този човек. Той може и да е спечелил отново вашето доверие, но не и тяхното. Колкото и да са обективни в оценката си, те винаги ще защитават вас, а не него, дори причината за раздялата да сте били вие. Вероятно в яда си, сте им наговорили много лоши неща за него, които няма как да излязат от съзнанието им с щракване на пръсти.

Връзката ви ще продължи, откъдето е приключила

Тъй като сте се срещали с бившия си преди, той може да помисли, че продължавате връзката си там, където сте я прекратили. Не ви звучи зле? Помислете пак.  Ако все пак дадете на бившия си втори шанс, може би ще искате да изясните от самото начало, че ще имате нужда да започнете на чисто. Както при всяка млада двойка, ще трябва да полагате непрекъснати усилия, за да се получат нещата. Ако обаче той не го прави, това няма как да се случи.

Бившият ви може да има нови проблеми

Ако от раздялата ви е минало повече време, може някои неща в живота му да са се променили и той да има проблеми, за които не подозирате. Те могат да се проявят под различна форма, например понижение в работата, здравословни проблеми, смяна на жилището, депресия и т.н. А ако бившият ви се е срещал с друга след последната ви раздяла, е напълно възможно да има нов човек в картинката.

8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс
8 причини защо не бива да давате на бившия си втори шанс

Той все още може да не успява да отговори на нуждите ви

Ако бившият ви не е готов да задоволи нуждите ви или да направи компромис, така че всеки от вас да е удовлетворен във връзката си, може би сериозно трябва да помислите, че не трябва да му давате втори шанс. Той много ясно трябва да разбере какво очаквате от него и да е готов да го изпълни. Разбира се, тук не говорим за материални прищевки, а за това да се грижи за вас и да полага усилия, за да бъдете щастлива, както и вие сте правили за него.

Вероятно все още ще искате различни неща

Дори и да се обичате все още до някаква степен, това не означава, че нещата може да се получат този път. Възможно е да сте се разделили, защото сте искали различни неща от живота. Ако обаче не се подкрепяте един друг в начинанията и нямате обща визия за бъдещето, няма как да постигнете хармонията и няма смисъл да си губите времето, като си давате втори шанс.

Вижте още:

5 начина, по които хората наказват партньора си за изневяра

Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?

Три неща, които да НЕ правите, ако подозирате половинката си в изневяра

3 магически бутона, които ви позволяват да „отворите“ всеки мъж

Как се появяват жените с „железен“ характер?

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Величието на жената е вечно

Уважавай чувствата на жената до теб – тя е всичко, приятелю

Tagged , ,
на горе