Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?

Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?
Любов и партньорство

Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?

Вечният върпос: емоционална измама срещу приятелството. Някои хора смятат, че няма граница между тези двете, а има някои, които вярват, че има линия, която може да бъде прекрачена много лесно. От друга страна, има хора, които смятат, че между измамата и приятелството няма нищо общо. Към коя група хора принадлежите? Мислите ли, че има или трябва да има граница между емоционалните връзки и приятелството?

Е, ако смятате, че има твърда линия между тези две и някои ключови разлики, тогава добре дошли в клуба. По-долу ще прочетете най-очевидните разлики между емоционалната измама и приятелството и това трябва да ви помогне да разберете кога границата е прекрачена.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Емоционалната изневяра vs. Приятелството: Разликите

Постоянна комуникация

Приятелите трябва да са в контакт и да общуват редовно, но е много неудобно, ако са в контакт 24/7. Вероятно не общувате толкова много с партньора си и определено не трябва да общувате по този начин и с най-добрия си приятел. Изпратете му съобщение, споделяйте си, но не трябва да прекарвате повече време с тях, отколкото прекарвате с вашия партньор. Това означава, че ги правите приоритет и вашият приятел има пълното право да го тълкува по грешен начин.

Мъжете, от които нямате нужда в живота си са тези, които не ви уважават и ценят

Превръщане на благосъстоянието на другия в приоритет Vs. Грижа един за друг

Напълно нормално е приятелите да се грижат един за друг, защото се обичат по един наистина специален начин. Не е обичайно обаче някой да прави благосъстоянието на приятел приоритет пред това на любимия човек. Това би показало, че любовта, която изпитват към своя приятел, е по-дълбока и много по-силна от любовта, която носят към половинката си.

 Изневярата е за слабите, силните казват, че вече не те обичат и си тръгват. – Тиша Кембъл

Физическо привличане и чувствата, които се появяват

Може да се почувствате привлечени от приятеля си поради общите неща, сходни гледни точки, вярвания и други неща. Въпреки това, ако изпитвате физическо привличане към приятел от противоположния пол, е ясно, че не го смятате просто за приятел. Има толкова много причини хората да изневеряват. Физическото привличане и усещането за сексуална химия с друг човек обаче са едни от най-често срещаните.

Понякога е невъзможно да се устои на силната химия и страст, които съществуват между двама души. Има обаче някои правила и граници, които трябва да се спазват. Разделете се с партньора си и тогава ви е позволено да правите каквото искате с друг човек. Но не е редно да залитате по друг, когато имате някого до вас. Той не заслужава това.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Изневярата е грях, който заплащаме с парченца от душата си

Неговата целувка ми горчи. Има вкус на несподелена любов

Здравата връзка изисква взаимна грижа, уважение и любов

Tagged , , , , , , , , ,
на горе