Изневярата е грях, който заплащаме с парченца от душата си

Изневярата е грях, който заплащаме с парченца от душата си
Любов и партньорство

Изневярата е грях, който заплащаме с парченца от душата си

Да, може би изневярата е най-болезненият момент, който може да преживее един човек, но тя се случва винаги с причина. Идва като неканен гост в живота ни, за да ни каже това, което се страхуваме да произнесем на глас. Това, за което си затваряме очите, преструвайки се, че всичко с нас е наред. Но всъщност не е. Нищо не е наред. Нито с любовта. Нито с връзката, в която сме. Нито с нас самите.

Изневярата не се случва, защото присъстват любовта и щастието в отношенията между двойките. А защото отсъстват. Няма ги. Тръгнали са си много преди ние да осъзнаем това. И когато започнат да ни липсват, се впускаме да ги търси някъде другаде. Но не и там, откъдето са си отишли. Защото знаем, че няма да ги намерим на старото място. А новото изглежда толкова вълнуващо. Приключение, което те изкушава. Но изкушението е грях. А този грях струва скъпо. И заплащаме с парченца от душата си.

Изневярата крещи „не съм щастлива с теб“. Но толкова ни се иска това само да ни се причува, че започваме да се правим на глухи или луди. Или глупави. Наивни. И всичко, за което се сетите. Истината не може да бъде приета. Не и сега. Защото това не може да се случи на нас. Но само така си мислим. Никой не е застрахован от тази изневяра. И болката, която носи тя след себе си.

Какво иска да каже изневярата? Не плачи, а слушай. За да няма следващ път. И следваща болка. А всичко да е просто минало. Минало, което може би все още ще боли. Но няма място в настоящето. Нито пък в бъдещето.

Ето какво иска да ни каже изневярата:

Липса на щастие

Изневярата не може да бъде оправдана по никакъв начин. Никой не заслужава подобно отношение. Липса на уважение и изключително подла постъпка. Изневярата се случва, когато щастието напусне връзката. Но дори и да не си щастлива със сегашния си партньор, не бива да го предаваш по този начин. Може би щяхме да си спестим много болка един на друг, ако преди да направи каквото и да е, се поставим на мястото на отсрещния човек и за миг помислим какво ще почувства той с нашата постъпка.

Един откровен и искрен разговор ще помогне много повече, отколкото изневярата. Тя не носи нищо хубаво. А разрушава до основи отношенията, дори и изпитваме съжаление след това и срам. Късно е. И никога няма да бъде същото.

Страх от любов

Много хора може да изпитват фобия от обвързване. Дори и да са влюбени в някого, те виждат, че нещата стават прекалено сериозни и изпитват страх от всичко това. И доста често, водени от този страх, се озовават в чуждо легло. Дълбоко в себе си, те имат ужасна нужда от любов. И от сериозен партньор до тях. За да приключи този болезнен цикъл, трябва да се изправят срещу тази фобия от обвързване и да я преодолеят. Само така ще може да имат сериозни отношения без изневери.

Емоционална незрялост

И това няма нищо общо с възрастта на един човек. Да бъдеш емоционално незрял, означава, че не си готов за тази ангажираност и отговорност, която носи връзката. И точно тук се появява изневярата, която е най-удобният начин да избягаме от задълженията си. Този тип хора действат импулсивно и не внимават с постъпките си. За съжаление те се възприемат като жертва и не осъзнават, че нараняват своята половинка, когато изневеряват. Това усложнява справянето с този проблем.

Егоизъм

Връзката означава да се грижиш за щастието на другия. Но хората, които са егоисти много трудно приемат това. И дори да са с някой в сериозни отношения, отново мислят само и единствено за себе си. За тях не е проблем да изневеряват и няма никакво значение, че нараняват отсрещния човек. Поставят се на първо място във всяка ситуация. Единственото, което има значение е да задоволят нуждите си. И ако са решили, че това ще стане ако си легнат с някой друг, ще го направят без да се интересуват от последиците и щетите, които ще нанесат.

За съжаление егоистът не само ще изневери, но и по никакъв начин няма да се грижи за връзката, в която се намира. Ще остави всичко в ръцете на своя партньор, който рано или късно ще се измори да е единствения, който се интересува от нея.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе