Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Кой трябва да се извини – мъжът или жената
Психология

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Кой трябва да се извини – мъжът или жената, това е често задаван въпрос. Хората в една двойка много често спорят и се сблъскват около прост въпрос – кой трябва да се извини?

И двамата създават кавга. Хората са толкова креативни същества, че всичко може да се превърне в препъникамък – от капачката на тубичката с паста за зъби, до избора на място за местоживеене. Хората застават от двете страни на този камък и започват яростно да защитават позицията си. Обикновено това се превръща в дълга кавга.

Бен Афлек разкри истината за диетата на Дженифър Лопес

Как обичат мъжете?

Покажете му любовта си с някое от тези изречения. Гарантирано ще разтопите сърцето му

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Сред тези препъни камъни един от най-популярните е извинението. Имало е кавга, скарали сте се, казали сте си много неща. След това отношенията са се охладили, но някак сте се върнали в съзнание, разбрали сте, че не си струва да правите всичко това. Може би дори сте се помирили най-малкото.

И е време да се извините, но… В края на краищата, всеки настоява да бъде прав, всеки смята себе си за д’Артанян, който е пострадал невинно, а вторият партньор, ако не за дявол, то със сигурност е подбудител и виновник за инцидента. И никой не се извинява, така че отново се разрушава крехкият свят, който току-що е бил построен.

Как да постъпим?

Много е просто – и двамата винаги се извиняват. Няма значение кой е започнал пръв. Важно е ситуацията да е създадена и от двамата (волно или неволно, случайно или умишлено). Някой е повишил глас, използвал е неприятни думи в отговор, друг се е обидил от тези думи, ядосал се е на обидата… Няма значение. Вие двамата сте създали тази кавга. Така че и двамата трябва да се извинят.

Затова директно си кажете: „Съжалявам, избухнах“, „Съжалявам, развълнувах се“, „Съжалявам, не трябваше да го казвам“, „Съжалявам, трябваше да не правя това”…

Няма значение кой първи ще се извини. Важно е вторият човек да приеме това извинение и веднага да се извини в замяна. Точно тук. Сега. Веднага. Това е абсолютно фундаментално и определящо за развитието на ситуацията.

Даже децата се учат от нас така – извиненията винаги са взаимни. Извиниха ти се – извини се и ти. Ако се чувствате виновни или пък не – извинете се.

Тези неща трябва да се учат от детството, но ако сте го пропуснали, значи е време да започнете сега. Короната ви няма да падне, ако се извините, но връзката ще стане много по-добра.

infomax-logo-50-15-HW Истинският монарх на Великобритания, австралийски земеделец, получи покана за коронацията на крал Чарлз III

Защо е важно да се извините?

Защото изравнява баланса между партньорите. Връзките са партньорство на равноправни хора. Няма господари и подчинени, връзката в двойка е равностойно взаимодействие. И ако един от партньорите се извини и признае приноса си към кавгата, а вторият не, този баланс е нарушен.

Разбира се, нищо няма да се случи от един път, но ако това се случва през цялото време, партньорът, който се извинява, засилва чувството си на дискомфорт поради несправедливостта на случващото се. Ние наистина не харесваме несправедливостта, спим по-зле от нея, а гневът става все по-силен. Това няма да подобри отношенията във връзката ви – не го забравяйте.

Затова е необходимо да се извините и двамата – това се възстановява балансът в двойката.

Това е много важно за създаването на щастлива връзка. Ако не ви се извинява, направете усилие и се извинете. Особено, ако партньорът ви вече се е извинил и всичко зависи от вас.

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе