6 предизвикателства в това да имате мъж за най-добър приятел

6 предизвикателства в това да имате мъж за най-добър приятел
Любов и партньорство Психология

6 предизвикателства в това да имате мъж за най-добър приятел

Ако сте жена, понякога е добре да имате мъж за най-добър приятел. Създаването на приятелства с момчета обаче понякога може да изглежда като ходене по въже. Твърде близо сте и може да изпратите погрешен сигнал, оставате твърде далеч и приятелството може никога да не разцъфне. Все пак има предимства, защото с него може да сте защитени. Най-добър вариант е и двамата да знаете, че между вас може да има само приятелство, но това не винаги се случва.

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

 

Ето някои често срещани предизвикателства и как да ги преодолеете с лекота, за да сте сигурни, че сте изпълнили успешно мисията да имате мъж за най-добър приятел:

Въпросът „Срещате ли се?“

Когато обществото види мъж и жена заедно, често се стига до предположението за романтика. Сякаш всички носят тези цветни очила, които оцветяват всяко взаимодействие с романтични нюанси. За да се справите с това, е важно да останете твърди в приятелството си. Най-добър вариант за това е да не давате поводи на другите да си мислят, че сте заедно. С времето и последователността околните ще започнат да уважават платоничната граница. А ако някой започне да любопитства, едно небрежно „Не, това е моят най-добър приятел“ трябва да изясни ситуацията.

най-добър
6 предизвикателства в това да имате мъж за най-добър приятел

Ревниви партньори

Макар че може да сте постигнали перфектния баланс с вашия най-добър приятел, понякога неговият или вашият партньор може да повдигне вежди. Тези нюанси могат да варират от леко любопитство до пълна ревност. Ключът? Поканете ги на гости! Позволете им да участват в груповите дейности, като им дадете възможност сами да видят динамиката. Удивително е как една вечер на игрите или групов филмов маратон могат да разсеят съмненията.

Неправилно разчитане на сигналите

По пътя към създаването на приятелства с момчета понякога действията могат да се изгубят в превода. Вие възприемате споделеното кафе като обикновена доза кофеин, а той може да вижда в него нещо повече. Не пречи от време на време да се проверявате един друг. Един обикновен чат с въпрос: „Хей, на една и съща вълна ли сме, нали?“ може да изчисти всички назряващи недоразумения. Така вие ще знаете, че той е вашият най-добър приятел и той е на същото мнение.

Време за балансиране

Ако се срещате твърде често, това може да изпрати определени сигнали. Но ако не инвестирате достатъчно време, приятелството може да не получи необходимата грижа. Трикът? Смесете го! Редувайте самостоятелни срещи и групови дейности. По този начин ще се сближите, без да раздухвате слуховете. Можете да излизате с вашия най-добър приятел, а в същото време с вас да бъдат други близки хора.

Дилемата с емоционалната подкрепа

Да бъдеш до своя най-добър приятел в трудни моменти е от решаващо значение. Но понякога емоционалната подкрепа може да бъде сбъркана с романтичен интерес. Въпреки че е важно да дадете рамо, да имате граници в емоционалните разговори е също толкова важно. Става въпрос за това да се намери баланс между това да бъдеш довереник и да гарантираш, че динамиката ще остане непроменена.

най-добър
6 предизвикателства в това да имате мъж за най-добър приятел

Обучение на другите

Вярно е, че има свят, който трябва да разбере очарованието на платоничните приятелства. Защо да не бъдете посланик? Споделете опита си, препоръчайте филми или книги, които подчертават такива връзки, и нека вашето приятелство бъде фарът, който променя гледните точки.

Да бъдеш най-добър приятел с мъж си има своите предизвикателства, особено когато е лесно да се поддадеш на флирта и на цялата привързаност. Особено когато вече сте привлечени от него, вече рискувате да превърнете приятелството в нещо повече. Най-добре е да си припомните всички причини, поради които искате да останете стриктно приятели и нищо повече. Защото този тип приятелства могат да бъдат истинско съкровище. Всичко е въпрос на това да знаете коя е вашата романтична половинка и кои са вашите платонични половинки. Някои взаимоотношения са просто съсипани, когато в тях се появи романтиката!

Вижте още:

Как да комбинираме дрехите си правилно и да изглеждаме стилно

5 пикантни интимни пози, с които да влудите вашият партньор в леглото

5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото

Зодии, които търсят физическа интимност още в началото на връзката

Интимност по график? Защо не!

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Как да не загубиш себе си във връзката! Виж тези съвети (номер 5 ни е любимият)

Tagged , ,
на горе