Как да не загубиш себе си във връзката! Виж тези съвети (номер 5 ни е любимият)

Как да не загубиш себе си
Любов и партньорство

Как да не загубиш себе си във връзката! Виж тези съвети (номер 5 ни е любимият)

Как да не загубиш себе си? Отказ от ролята на жертва, разбиране на собственото „Аз“ и правилното изразяване на чувствата – в тази статия ще научите да изградите хармонични отношения и в същото време да не загубиш себе си.

През целия си живот се сблъскваме с факта, че не само околните, но и най-близките ни хора ни сравняват с някой друг. Понякога ни казват, че сме по-добри и ние решаваме да укрепим това най-добро в себе си, а понякога ни казват, че сме по-лоши в някои отношения и тогава се стремим да се откажем от тези слаби части на нашето „Аз“.

 

Често тези послания са диаметрално противоположни – хората искат да ни видят силни, но в същото време чувствителни, успешни, но не амбициозни, весели, но сдържани. Освен това, ако чуем това от непознати, често тяхното мнение не ни засяга по никакъв начин, но когато любим човек ни каже такива думи, ние се замисляме и несъзнателно започваме да си фантазираме как той иска да ни види. Случва се упорито да се опитваме да създадем идеален образ за себе си, без да забелязваме, че в този стремеж губим собствената си индивидуалност.

Ето как разваляте връзките си в зависимост от зодията ви

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

Важно е да запомните, че обстоятелствата могат да се развият по различни начини, но основното е да не загубиш себе си в отношенията.

 

1.Осъзнайте коя сте.

 

Най-важното нещо, което трябва да разберете и осъзнаете да не загубиш себе си, е какъв човек сте. Истинската индивидуалност е това вътрешно ядро, на което можете не само винаги да разчитате, но и центърът, около който възникват всички подобрения. Можете просто да напишете списък, да изброите всички черти, които са в основата на вашата личност. В същото време нека този списък бъде личен – не трябва да го показвате на други, той трябва да работи само за вас.

Също така се опитайте да бъдете честна със себе си относно това коя сте. Активна или гъвкава, светла или скромна? Кой стил на обличане е подходящ за вас? Често се сравняваме с герои от книги или филми, истински хора, които харесваме, и сами изпробваме чертите им. Но е важно да разберем, че не всичко, което харесваме, е подходящо за нас да не загубиш себе си.

Клишетата във връзките, които мъжете харесват

Четирите зодии, на които липсва логическо мислене

Зодиите, които инвестират твърде много в ненужни вещи

2. Да не загубиш себе си – Откажете се от безполезните жертви

Ако не искаш да не загубиш себе си не правете нещо в името на връзката или партньора си, ако вие самата не го искате. В този случай е много важно да следвате правилото на златната среда – да търсите опцията, която ще се хареса не само на партньора, но и на вас. Не можете да направите нещо противно на вашите възгледи и интереси – може би в даден момент това ще има положителен ефект, но в дългосрочен план такава жертва няма да е от полза за никого, а само ще навреди.

Зодиите, които са маниаци на тема чистота

Как да оправите нещата, след като сте оставили лошо първо впечатление на вашата свекърва

3.Изразявайте емоциите правилно

Искаш да не загубиш себе си! Не премълчавайте това, което ви е неприятно, но не правете скандали заради това – опитайте се спокойно да произнесете това, което ви разстройва. Когато мълчите, вашият партньор не разбира какво се е случило (в края на краищата той не може да чете мисли) и продължава да прави същото. Той може да мисли, че вашето мълчание не е свързано със случилото се, а в същото време вие ​​ще страдате от собствените си негативни мисли и ще изпитате проблем в себе си.

В същото време откритият конфликт също не е най-добрият изход, защото по време на кавга хората често „изливат“ цялата натрупана негативност един върху друг, без да решават проблемите. Важно е да се научите как спокойно да изразявате претенции и да търсите компромис, който да устройва и двамата партньори.

Зодиите, които лесно изпадат в паника

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

 

4.Фокусирайте се върху желанията си – за да не загубиш себе си

Опитайте се да се фокусирате не върху това, което не е наред във връзката ви, а върху това, което искате. Няма нужда да търсите причини, поради които не сте там, където е добре – потърсете път, път към мястото, където наистина искате да бъдете. Например, можете да обвинявате партньора си, че във връзката ви няма място за нежност или романтика, или можете да намерите такава възможност за взаимодействие с него там, където са тези компоненти.

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Четирите зодии, които се стремят да превърнат света в по-добро място

5.Отделете време за себе си – да не загубиш себе си

Отделете повече време за себе си. Връзките са важна част от живота, но не от целия живот. Трябва да имате време, което прекарвате само както искате – това може да бъде комуникация с приятели, хобита, някакви процедури за лична грижа. Основното е, че това е времето, когато мислите за себе си, за вашите желания и нужди, а не за някой друг.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе