Кое е най-доброто време за интимност?
Любов и партньорство

Кое е най-доброто време за интимност?

Кое е най-доброто време за интимност? Учените винаги са се опитвали за изучават точността на вътрешния часовник на тялото, установявайки, че нашето поведение и пълноценност са обусловени от предварително установен график и всеки час от денонощието е свързан с определено психофизическо състояние.

Почти е 1 ч. след полунощ. Повечето от нас започват по това време да сънуват. По това време се обаждат и ревматичните болки, както и занемарени зъби. Трудно е за тези хора да заспят, тъй като чувствителността към болките е изострена.

В 2 ч. след полунощ, когато повечето от органите работят в забавен ритъм, черният дроб не почива – работи на пълни обороти, за да изпълни отговорната си функция – да очиства организма от всякакви токсини.

Ако някой е решил да работи или учи по това време на нощта и го прави, когато стрелките на часовника покажат 3 ч., той дълбоко греши. В този час се работи много бавно,  неефективно, правят се много повече грешки, отколкото ако се наспим  и се захванем със същата работа в 5 сутринта. Кръвното налягане в 2-3 ч. е най-ниско от цялото денонощие, както и продуктивността на организма.

Вече е 4 ч. след полунощ. В тялото ни царува идеално спокойствие. Кръвното, пулсът, температурата на тялото са с най-ниските си стойности. По това време се будят от дълбокия сън хора, които живеят стресово, имат много проблеми. Организмът продължава да работи на слаби обороти, само слухът е чувствителен. Най-малкият шум е способен да ни събуди от дълбокия сън. Не е ясно защо това е така.

В 5 ч. не шумът от превозните средства ни събужда, а спешна нужда ни изважда от топлото легло. Бъбреците, които през нощта са почивали, за да не нарушават и нашето спокойствие, вече престават да ограничават своите функции.

Минава 6 ч. сутринта. Наближава най-доброто време за любов и интимност, което продължава най-малко два часа. Така поне твърдят специалистите. Мъжките полови жлези произвеждат по това време най-много тестостерон, а женските – естрогени. Призори нараства  потентността и възбудимостта и на двата пола.

В 7 ч. сутринта повечето от нас са вече на крак. Може би бързате за работа, да заведете детето на училище, изнервени сте и ви е студено. Но си заслужава да знаем, че в този час организмът не е податлив на агресията на инфекции и вируси. За разгряване е добре да се направят няколко упражнения, а не да се практикуват интензивни спортни занимания. Според учените, едва следобяд може да се занимаваме със спорт, защото резултатът от движението и упражненията тогава е най-добър.

Между 9 и 12 ч. преди обяд работим сериозно, организмът тогава е в своята оптимална форма. Не бива да се приема обаче дори глътка алкохол, защото стомахът произвежда много киселини по това време и действието на алкохола е необичайно силно.

Вече е 13 ч. на обяд. Нашият черен дроб е все повече изморен, в кръвта има по-малко гликоген, нараства чувството за умора и отегчение. Бравим се с още една чашка кафе, но дрямката не отминава. Клепачите тежат и без да поглеждаме часовника, знаем, че е 14 ч. Няколко леки и раздвижващи упражнения, излизане навън, дишане и издишане ще помогнат да се съживим.

Вече сме много гладни – станало е 15 ч. следобяд. Това е часът в който трябва да се ходи на зъболекар, защото сме най-малко чувствителни на болка, а и упойкатга действа най-добре.

„Следобеден диабет“, така наричат лекарите временната промяна в обмяната на веществата, твърдейки че около 16 ч. у някои хора нараства процентът на захар в кръвта.

Ако имаме работа вкъщи, трябва да побързаме и да я свършим до 18 ч., защото след това работоспособността значително ще намалее. По това време е добре да вземем вана, да полежим, да си починем. В този час козметичните процедури действат най-резултатно.

След 20 ч. реакциите стават по-забавени, способността за концентрация също, неразумно е да се кара кола по това време. Едва в 7 ч. сутринта бързината на реакциите се връща към своята норма. Странно е въпреки това, че най-подходящото време за трайно запомняне на информация е около 21 ч. вечерта. Мозъчните клетки тогава са готови безпогрешно да разпределят в „сейфа си“ нова информация.

След 22 ч. повечето хора заспиват, за да може на сутринта организмът да премине през всички тези фази, които му осигуряват пълно възстановяване. Това е нормалният биологичен ритъм на тялото, който е кодиран в гените ни.

Истински проблем е, когато мъжът не докосва жената до себе си – интимността е важна

Четирите зодии, които поставят физическата интимност пред любовта

Здравословните ползи от интимността

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе