Как да комбинираме дрехите си правилно и да изглеждаме стилно

Как да комбинираме дрехите си правилно за да изглеждаме стилни
Лайфстайл Мода

Как да комбинираме дрехите си правилно и да изглеждаме стилно

Всеки човек се стреми към перфектния външен вид. Разбира се, това включва грижа за кожата, тялото, косата, спретнат маникюр. Но важна роля за визията на определен човек играе комбинацията от дрехи, а именно способността да се комбинират нещата според текстурата, цветовете, щампите, стила. Всъщност това е цяло изкуство, което може да се овладее, следвайки вродения ви вкус и съветите на специалистите.

Правила за комбиниране

Съществуват определени правила за комбиниране на дрехите при създаване на определен стил, като се вземат предвид тъканта, цветовата схема и други характеристики.

Елементи с шарки

Една от модните тенденции от последните сезони са различни модели, рисунки, изображения с надписи. Способността да комбинирате щампи ще ви откроява сред тълпата, ще подчертава индивидуалността ви. За тази цел трябва да следвате няколко прости правила при закупуване на неща за гардероба ви:

• Най-„безопасната“ комбинация ще бъде щампа заедно с едноцветни неща. Наличието и в един елемент от ансамбъла на дрехите ви ще направи образа ви стилен;
• Интересни са модерните комбинации от два различни щампи, например ивици с други геометрични варианти – цветя, квадрати и т.н.;
• Подходящи са и два еднакви модела, важно е само да запомните, че размерът им трябва да е различен. Трябва да внимавате и с флоралния принт – той може да изглежда малко крещящ ако прекалите с него;
• Възможно е да се използва щампа от един и същи вид в различни нюанси;

Цвят

Препоръчително е да избирате цветови комбинации следвайки правилото за контраста, което по принцип е близко до концепцията за комбинация. Има се предвид цветови комбинации:

• По лекота: когато тъмното върви със светлото;
• По температура: със смес от студени и топли нюанси;
• Чрез допълващи се цветове;

Комбинациите от контраст в дрехите са стремеж към хармония и борба с монотонността. Благодарение на модните тенденции можете да намерите интересни идеи за вашата стилна визия.

Лесно комбиниране на облекло

Как да съчетаете и да носите подходящо дрехите си? На първо място, гардеробът трябва да бъде съчетан в същия стил. Например широка тениска с тясна пола ще ви създаде не добър външен вид, а в съчетание със спортни дънки ще изглеждате свежи и модерни.

Ежедневието ви включва огромен брой неща с които да се запазите в гардероба си. Трябва да се запасите с жилетка, пуловер, риза, чифт различни дънки, дълга пола, чифт блузи, сако и яке. За горещо време се препоръчва да имате чифт къси панталонки, лятна туника и парео за плажа. Обувки – от летни ботуши до сандали.

Основата на стила идва от лесни за комбиниране елементи като дънките. Те изглеждат най-добре с официална риза или свободна тениска. Можете да обуете в комбинация отворени сандали, както и ботуши в хладно или дъждовно време.

Класическата пола в съчетание с жилетка или яке отгоре може успешно да се комбинира с топ и риза. Пола с волани или къси панталони вървят добре с блуза, туника или тениска.

Класическа пола с широка риза или блуза от коприна или шифон също ще се превърне в универсален ансамбъл. За да добавите малко строгост към визията си добавете и жилетка с подходяща текстура и цвят.

Важно е да изберете съчетание на правилните обувки с аксесоари. Трябва да обърнете внимание на варианти за чисто класически нюанси – бяло, черно, бежово, кафяво, които няма да предизвикат дисонанс с нито една от визиите ви. Същото може да се каже и за чантите. Но шалове, вратовръзки, чадъри и бижутерия, които ще освежат дори обичайния офис стил, ще ви помогнат да внесете повече цветове и въображение във визията си.

Важно е да се научите как правилно да комбинирате нещата в гардероба си, защото умелото създаване на стилен външен вид е показател за високо интелектуално ниво, добър вкус и позитивно настроение!

Tagged , , ,
на горе