5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото
Любов и партньорство

5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото

Пристрастеността към интимността в леглото, известна също като компулсивно разстройство на интимното поведение, е състояние, с което мнозина не са запознати. При него се наблюдава постоянен и повтарящ се модел на любовни фантазии, влечения или поведение, които пречат на способността на индивида да функционира ефективно в личната, социалната или професионалната сфера. Истината е, че макар да не го признават, много хора страдат от този проблем. А кой знае, може и вие самите да спадате в тази категория.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Ето пет признака, които показват, че вие или някой, когото познавате, сте пристрастени към интимността в леглото, вероятно без дори да го осъзнавате.

Имате неконтролируеми нагони в леглото

Един от най-често срещаните признаци, че сте пристрастени към интимността в леглото е, когато имате неконтролируемо желание да участвате в любовна активност. Прекарвате много време, мислейки за преживяванията ви под завивките с партньора и гледате редовно филми за възрастни. Ако пък не сте във връзка, търсите случайни срещи за една нощ, без да ви интересува как ще се развият отношенията ви и дали ще видите другия човек отново след това.

към интимността

Непрекъснато участвате в рисково интимно поведение

Друг признак на зависимост към интимността в леглото е непрекъснатото участие в рисково поведение. Например това може да е да имате безразборни контакти с много партньори или пък да не се пазите по един или друг начин. Лицата, които са пристрастени към интимността в леглото и имат тази зависимост може да са наясно с потенциалните рискове на това, което правят. Проблемът при тях е, че те го осъзнават, но не са в състояние да се спрат.

Трудно контролирате поведението си в леглото

Пристрастените към интимността в леглото хора може да изпитват трудности да контролират поведение под завивките, въпреки отрицателните последици, които то може да има върху личния, социалния или професионалния му живот.

Това може да включва участие в подобни интимни действия в неподходяща или публична среда, харчене на прекомерни суми за интимни забавления или пренебрегване на други отговорности, за да се ангажират с поведението си в леглото.

към интимността 2

Неглижирате други важни аспекти на живота си

Пристрастеността към интимността може да доведе и до пренебрегване на други аспекти на живота, като работа, взаимоотношения или хобита. Лицето може да даде приоритет на любовната активност пред други отговорности. Често обаче това води до много негативни последици, като загуба на работа или влошаване на отношенията с близките.

Носи ви негативни емоционални последици

Пристрастеността може да има и други отрицателни емоционални последици, като например чувство на срам, вина или ниско самочувствие. Лицата с този тип зависимост могат да се чувстват неконтролируеми и да се срамуват от поведението си, което води до повишена тревожност и депресия.

Ако тези признаци са налице и причиняват значително страдание, важно е да се потърси помощ от специалист по психично здраве с опит в лечението на зависимост към интимността. Колкото и да не ви се вярва, това е проблем, от който страдат немалко хора в света. Именно заради това трябва да преглътнете егото си и чувството на срам и да потърсите помощ от специалист. Той може да открие причината за вашето поведение. Може би по този начин се опитвате да избягате от проблем в живота си и да потиснете стара травма. Или пък така искате да накажете някого, който дълбоко ви е наранил. Каквато и да е причината, не я дръжте вътре в себе си. Дайте си шанс да ви помогнат.

към интимността 3

На пръв поглед вероятно ви се струва, че нямате нужда от съвети и не вършите нищо лошо, но в действителност не е точно така. Имайте уважение към себе си, към вашето психическо и физическо здраве. Само така ще бъдете наистина пълноценни и щастливи, а пристрастеността ви към интимността в леглото вече няма да е проблем за вас.

Вижте още:

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Tagged , ,
на горе