Японски Шиацу масаж на лице – да станете по-млади е лесно!

Японски Шиацу масаж на лице - да станете по-млади е лесно!
Здраве и красота

Японски Шиацу масаж на лице – да станете по-млади е лесно!

Японски Шиацу масаж на лице – да станете по-млади е лесно, уверяват специалисти. Смисълът на Шиацу масажа е, че се въздейства върху активните точки, разположени по енергийните меридиани на лицето…

Японският Шиацу масаж ще ви помогне да изгладите бръчките, да освежите кожата си и да й придадете здрав тен. Не отнема много време и е лесен за изпълнение, но ползите от него са много осезаеми, при условие, че го правите всяка сутрин и вечер.

Според източните учения, гликогенът се изразходва при свиване на мускулите на лицето. След тяхната работа той се превръща в млечна киселина, която, натрупвайки се в мускулите, причинява енергиен застой и образуване на мимически бръчки.

При натискане на работещия мускул по японския метод Шиацу се освобождава енергията, активира се метаболизма и кръвообращението. Тези процеси от своя страна, допринасят за притока на хранителни вещества към клетките и отстраняването на токсините. Напрежението в мускулите изчезва, те възстановяват работата си, което постепенно води до изглаждане на бръчките и повдигане на кожата. Тя става по-стегната, еластична, придобива здрав, бледорозов оттенък. Общото благосъстояние се подобрява, нервното напрежение изчезва, работата на вътрешните органи се нормализира.

5 ключови признака на деменция, за които трябва да знаете

Основни храни за здравето на мозъка

Безопасната скорост на отслабване: здравето е в ред и теглото се запазва

Преди да започнете Шиацу масажа:

 

  • Почистете кожата от замърсявания.
  • При необходимост направете пилинг или почистваща маска.
  • Нанесете върху лицето си хиалуронова течност или едно от наличните масла – от праскова, зехтин, ленено, тиквено или масло от гроздови семки.
  • Разтрийте дланите си една в друга, докато се затоплят.
  • Седнете удобно пред огледалото и не се прегърбвайте.

Масажирайте всяка точка едновременно от двете страни с малки кръгови движения за около една минута: 6 пъти по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка. За да направите това, използвайте показалеца или средния пръст на двете ръце.

Техника за Шиацу масаж:

Очи:

 

  1. Използвайте средните си пръсти, за да масажирате точка 1, разположена в началото на веждите. С прекъснати движения преминете по суперцилиарните дъги до края на веждите и фиксирайте точка 5 с лек натиск.

 

  1. Отидете до точка 6, разположена във външния ъгъл на окото, и я масажирайте с възглавничките на средните си пръсти. Облекчава умората от очите, нормализира функцията на жлъчния мехур и подпомага мозъчната функция.

 

  1. От точка 6 преминете към точка 4 – във вътрешния край на окото на моста на носа, натиснете я и масажирайте. Това упражнение облекчава напрежението на очите и помага да се отървете от главоболието.

 

  1. Намерете двойка точка 8 под очите (под скулата), натиснете я отдолу нагоре и масажирайте, след което отидете към ушите. Наричат ​​ги още кралски, тъй като премахват увисналите бузи, нормализират работата на сърдечносъдовата система и активират защитните сили на организма.

Чело:

 

  1. Точки 2 над веждите масажирайте три пъти с всички пръсти до косата и до слепоочията. Това упражнение помага за подобряване на цялостното здраве и изостря зрението.

 

  1. След това отидете на точка 3, разположена в началото на растежа на косата на слепоочията. Масажирайте ги с всичките си пръсти към центъра на челото. Стимулират работоспособността.

 

  1. Намерете 7-ма точка в началото на косата на слепоочията и направете вълнообразен масаж над ушите. Подобрява паметта и нормализира бъбречната функция.

 

  1. Спрете на още една кралска точка – 16, разположена два пръста над ушната мида, във вдлъбнатината. Масажирайте я, издърпвайки кожата нагоре. Помага за стягане на кожата на лицето, активира умствената дейност, облекчава главоболието.

 

Област на устата:

 

  1. Намерете вдлъбнатината под носа (до венците) и се придвижете от центъра до точка 9, а след това до точка 10 близо до ъглите на устата. Масажирайте ги.

 

  1. Отидете до точка 13, разположена под долната устна в центъра на брадичката. Масажирайте я и с движещи се движения отидете до точка 12 в ъглите на устните и също я масажирайте.

 

  1. С всички пръсти от брадичката до точка 14 отидете три пъти до скулите и след това до ушите.

 

Област на врата:

 

  1. Друга точка – 17 също се нарича кралска. За да я намерите, отстъпете от ушната мида надолу с един пръст. Намира се във вдлъбнатината между долната челюст и сухожилието на шията. Натиснете върху нея и масажирайте за минута. Подобрява тена и премахва подпухналостта.

 

  1. Намерете точка 11 на ръба на задната ямка под черепа и с масажиращи движения се придвижете напред към ушите. Тя активира енергийните центрове на панкреаса и далака.

 

  1. Намерете точка 15 близо до шийните сухожилия, по-близо до гърлото, и я масажирайте успоредно от двете страни.

След масажа отстранете остатъците от непопилото масло и напоете кожата с тоник. Оставете кожата да изсъхне сама. След това нанесете хиалуронов крем или този, който използвате.

Шиацу масажът е подходящ за всеки тип кожа и трябва да се прави сутрин, поне веднъж на ден. За да се увеличи ефективността, сесиите могат да се провеждат два пъти на ден. Вторият път – вечерта, но не по-късно от 22 часа. Минималният курс е 15 дни. Ако искате да получите траен резултат, не бъдете мързеливи! Правете масажа ежедневно за дълго време. Резултатът може да ви изненада – скоро ще се почувствате с няколко години по-млади!

infomax-logo-50-15-HW Сензационен конфликт избухва в „Ергенът“

infomax-logo-50-15-HW Още от кошмара! Миро Звера насочил пистолет срещу главата на Мария

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе