Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Как да се отървем от колит 5 магически точки
Добра форма

Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Как да се отървем от колита: 5 магически точки, които се намират по нашето тяло, ще помогнат в това начинание. Язвеният колит е често срещано заболяване, което често се среща при хора под 30 години и след 60 години, придружено от възпаление на дебелото черво и образуване на язви по повърхността му. Симптомите на колит се появяват периодично и затова мнозина приемат това заболяване като нещо нормално. Но такова невежество може да доведе до изключително неблагоприятни последици за здравето ви.

Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Бразилските орехи са суперхрана срещу рак

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Основните признаци на колит включват:

периодични болки в корема, спазми, диария, загуба на тегло, постоянна умора и леко повишаване на телесната температура. Ако имате такива признаци, трябва незабавно да се свържете със специалист и да преминете през диагностика.

Появата на / колит / заболяването може да бъде предотвратена чрез подобряване работата на храносмилателната система. Ще ви кажем как да направите това по-нататък.

При симптоми на колит е полезен коремният масаж. Лекото поглаждане облекчава подуването, подобрява процеса на смилане на храната и активира производството на стомашна киселина и полезни ензими. Поглаждането трябва да се извършва в кръг за най-малко 10 минути, за предпочитане сутрин или няколко часа след вечеря. Можете също така да се справите с болестта, като повлияете на активните точки, разположени на корема и краката.

Благодарение на въздействието върху активните зони е възможно да се активира работата на всички органи, включително на червата. Въздействието трябва да се извършва с нокът и върха на пръста, в рамките на три минути трябва да направите няколко натискания върху точката, като задържите за три секунди. В една сесия можете да работите върху всички точки или да изберете две или три.

Основните активни точки, които трябва да се работят при колит, са:

1. SP6 – намира се на вътрешната повърхност на ходилото на 4 см над глезена. Препоръчва се да се въздейства върху точката при подуване на корема, нередности в ритъма на изхожданията и менструалния цикъл, депресия, намален имунитет и импотентност.

2. ST36 – намира се на 4 см под коляното от страната на тибията. Масажирането на точката укрепва имунната система, премахва умората, облекчава болките в стомаха, предпазва от подуване, диария и световъртеж.

3. ST25 – две точки, разположени на 1 см вдясно и вляво от пъпа. Въздействието върху тези зони премахва болките в корема, подуването, диарията и нормализира менструалния цикъл.

4. CV4 – намира се на 3 см под пъпа Масажът на точката е полезен при често уриниране, болки в корема и диария.

5. SP4 – намира се от вътрешната страна на ходилото над палеца. Масажът на тази зона намалява болките в корема, облекчава чувството на гадене и умора, и предотвратява кръвоизливи в стомаха.

Масажът на активните точки дава отлични резултати и премахва симптомите на колита.

Как да намалим симптомите при колит и подобрим  храносмилането с подправки?

Можете да подобрите храносмилателната си система, като използвате:

1. Джинджифил.

Съдържа фенолни съединения, които премахват дразненето и спазмите в стомаха и червата, както и стимулират производството на жлъчка и слюнка. При консумация на джинджифил в червата се активира специален ензим, който подобрява храносмилането, предпазва от подуване и потиска чувството за гадене. Нарязаният корен от джинджифил може да се добавя към различни ястия – супи, гарнитури към месо. Особено полезен е чаят с джинджифил и мед. Но подправката трябва да се използва с повишено внимание, особено ако има кървене в червата, тъй като джинджифилът помага за разреждане на кръвта.

2. Кориандър.

Това е спазмолитична подправка, която предотвратява образуването на газове, спазми и диария. Кориандърът е антиоксидант, който нормализира нивата на кръвната захар и намалява количеството на „лошия“ холестерол. Зеленият кориандър е полезен за добавяне към салати и топли ястия. Семената на кориандъра могат да се добавят към супи, каши и салати.

3. Кардамон.

Помага за повишаване на апетита и премахване на подуването. Има спазмолитично и противовъзпалително действие, предпазва организма от хранително отравяне и предотвратява задържането на течности и съответно появата на отоци. Благодарение на компонента лимонен, кардамонът предотвратява образуването на жлъчни камъни и киселини. Смляната подправка може да се добавя към напитки и сладки ястия.

4. Копър.

Семената имат спазмолитично действие, предпазват лигавицата на дебелото черво от вредни вещества и активират процеса на производство на стомашен сок. Можете да направите здравословен чай от семена от копър (просто изсипете чаена лъжичка семена в 300 мл вряла вода и оставете да се запари за известно време). За да се отървете от повишеното образуване на газове, можете да смесите семената с морска сол в съотношение 1 към 5, да ги запържите малко в тиган и да добавите щипка към различни ястия.

5. Куркума.

Отлична подправка за нормализиране работата на стомашно-чревния тракт. Куркумата има антибактериален ефект, премахва възпалението и облекчава колита и болките в стомаха. Подправката може да се добави към всякакви ястия.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе