Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

думите са инструмент
Психология

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

Можем ли да творим осъзнато живота си, само ако успеем да контролираме мислите си? Нека пак да си зададем въпросът: Можем ли да творим осъзнато? Учените в областта на квантовата физика са направили голямо откритие, че всичко в нашия свят е взаимосвързано. Всъщност, точно това изобразява „Цветето на живота“.

Но и преди това са съществували велики личности, чиито последователи вярвали в тезата, че всичко в нашата вселена е обединено в гигантска мрежа от чиста енергия. Че тази енергия има един единствен Източник, който се проявява чрез нас, чрез всяко животно и растение, чрез всяко стръкче тревичка. И че нищо не може да съществува отделно от този източник!

Здравето е богатство!

Законът за привличането

Методът „Синьо перо“

КАК МИСЛИТЕ РАЗБОЛЯВАТ?

Искате осъзната връзка! Готови ли сте за огънят, който носи със себе си?

Възвишените хора – висши души: 10 ясни признака, по които ще ги разпознаете

Живот в настоящето: Защото днес е най-добрият ден

Защо няма случайни неща? И защо Вселената ни изпраща точно определени хора?

творим осъзнато

Можем ли да творим осъзнато, чрез самоконтрол на мислите?

Интересното е, че колкото по-дълбоко учените навлизат в тайните на Вселената, толкова по-мистериозно изглежда всичко. Но почти всички споделят една и съща теория, че всичко в нашия свят, от атомите до субатомните частици, е създадено и се състои от едно вещество, чиято природа тепърва предстои да се търси.

Според някои изследвания енергийните снопчета, която изграждат материята, може би са най-малките частици, които по някакъв начин са забавили своите вибрации. Точно това ни позволява да виждаме материята, да я чуваме, да я докосваме, да я вкусваме и помирисваме. И във всеки един от нас се съдържат тези снопчета.

Може да се предположи, че източникът на всичко, което съществува в нашата Вселена, е това, което наричаме Бог или Създателят, който има много имена, но който винаги е един и същ, независимо колко различни вярвания сме формирали ние, разумните същества. Това от своя страна директно показва, че източникът, или Бог, се намира във всеки от нас, независимо какъв начин на живот водим, в какво вярваме и колко далеч сме от съвършенството. И в този свят има закон, на който се подчинява цялата материя – законът за привличането.

Нашите мисли могат да бъдат нашата най-голяма сила и да творим осъзнато!

Ако разберете дълбокия смисъл как работи закона за привличането, тогава става ясно, че всеки от нас е създател на собствената си реалност, която се формира въз основа на собствените вярвания за себе си и света. И така, нашите мисли могат да ни дадат невероятна сила да творим осъзнато.

Животът е като игра, всичко в него се движи по спирала и всичко, което излъчваме чрез мислите си във Вселената, се връща при нас като бумеранг в най-точния момент от времето.

От всичко това следва, че всичко в нашия живот – събития, обстоятелства, хора, вещи – ние привличаме всичко това в живота си чрез нашите мисли, намерения, чувства, очаквания, които като вълни от енергия се излъчват във Вселената. След като се съединят с подобни вълни, те се връщат при нас в засилен вид – под формата на събития, неща и обстоятелства.

Но запомнете, НЕ можем да творим осъзнато, ако първо НЕ сме го изпратили във Вселената, именно чрез мислите си. Тоест, ако постоянно мислите ни са фокусирани върху бедност и лишения, едва ли ще привлечем богатство в живота си.

Важно е да разберем, че онези наши мисли и онези наши вярвания, за които дори не подозираме, но които са в нас, участват в творенето на собствената ни реалност. Енергията на всичките ни скрити вярвания, страхове, които държим в себе си, по един или друг начин, се излъчват във Вселената, където се свързват на енергийно ниво с подобни вярвания и се връщат при нас.

В резултат на това не само привличаме обстоятелства в живота си, които са в съответствие с нашите мисли, но също така оформяме собствената ни личност и тяло по същия начин. „Ние сме това, което мислим, че сме“ е един мъдър израз, който директно се отнася до ефекта, който нашите мисли имат точно върху нас.

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

Няколко примера как можем да творим осъзнато собствената ни реалност.

„Ако вярвате, че сте истински късметлия, късметът ще ви следва навсякъде.“

„Ако вярвате, че сте истински творец и имате добре развит артистичен или музикален талант, това ще се отрази положително на вашата креативност.“

„Ако вярвате, че сте в отлично здраве, е много вероятно да се чувствате добре.“

Със собствените ни мисли и вярвания ние формираме личността си, но твърде често го правим несъзнателно. Просто си мислим, каквото ни хрумне. Негативно влияние върху нас и върху живота ни оказват забележките на други хора, особено тези, които са ни близки или които смятаме за авторитети. Негативните мисли, вярвания и спомени ни лишават от самочувствие и създават огромни бариери пред нашите цели.

Ако не сте запознати със Закона за привличането, сега е моментът да обърнете внимание на това на пръв поглед невероятно обстоятелство, че чрез нашите мисли създават нашата реалност.

Как творим осъзнато и как действа силата на мисълта?

Нашите мисли, емоции, чувства, вярвания, стремежи и страхове са основно градивните елементи на нашата реалност. И това, което наричаме неизбежност на съдбата, всъщност е извинение за нашето нежелание и апатия да положим усилия да променим собствения си живот.

Всъщност, във всеки момент можем да променим хода на живота си и да започнем да се движим към собствените си цели, вместо да се носим по течението или да живеем живота на някой друг. Ние сме свободни да правим избори, можем да избираме какви мисли да допускаме в главата си и в какво да вярваме, т.е. ние сме свободни да творим осъзнато.

Как сами си създаваме алгоритъм и без да осъзнаваме, всъщност творим осъзнато собствения ни живот.

Мислите, които „повтаряме“ отново и отново в главата си, се превръщат във вярвания.

Вярванията формират образи, които се появяват в нашето съзнание.

Нашите емоции и чувства влияят върху поведението ни и оформят навиците ни.

Нашите навици и нашето поведение създават излъчване под формата на енергия, която влияе върху нас и света около нас.

Това, което излъчваме навън и внасяме в този свят и в начина си на живот, оформя нашия житейски опит.

Житейският ни опит създава условия за възникване на нашите мисли.

  1. творим осъзнато

Ето как можем да творим осъзнато:

Първо започваме да мислим какво наистина искаме, мислим за това и мислим за начините как ще го постигнем. В процеса на мислене в главата ни се оформят картини на изпълненото желание и колкото по-ярки и реалистични са тези образи, толкова по-силни са емоциите и чувствата, които генерираме. На свой ред емоциите и чувствата ръководят действията ни и оформят навиците ни.

Така ние излъчваме във Вселената енергията на своите мисли, емоции и действия и привличаме съответното преживяване. Струва си да запомним този израз: Отношението ни към себе си влияе на отношението на другите хора към нас, а срещата с правилните хора ни помага да изпълним мечтите и желанията ни!

За съжаление, почти на същия принцип творим осъзнато, но в негативен аспект. От нас зависи в коя посока искаме да поемем!

Ако постоянно мислим себе си за недостоен или незначителен човек, ние неволно се връщаме към спомени за негативни минали преживявания или създаваме ситуации във въображението си, които могат да ни се случат въз основа на нашето отношение към себе си. В същото време визуалните образи на негативни събития пораждат негативни чувства и емоции, като страх, разочарование или униние, в резултат на което човек губи вяра в себе си и изпитва съмнение.

В заключение, как да творим осъзнато…

И така, вече знаем, че собствените ни мисли, емоции, вярвания и действия имат не само пряко, но и косвено въздействие върху нас и живота ни. Ето защо, е от огромно какви мисли допускаме в главата си – положителни или отрицателни, ние насочваме излъчване във Вселената и привличаме съответните резултати в живота си.

В съвременния свят сякаш сме „програмирани“ да мислим автоматично негативно, така неусетно се оказваме в омагьосан кръг, така се оказваме в капана на собствения ни ум, генерирайки непрекъснат негативизъм, от който трудно се излиза.

Само и единствено промяната в нашето мислене може да ни освободи. В наши ръце е какъв живот искаме да живеем, защото ние сами творим осъзнато собствената ни реалност.

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта? Внесете свежест в дома си със зелен цвят в интериора

10-те ЗАКОНА НА ВСЕЛЕНАТА. Абсолютно всичко във Вселената е взаимосвързано

Tagged ,
на горе