Живот в настоящето: Защото днес е най-добрият ден

живот в настоящето
Психология

Живот в настоящето: Защото днес е най-добрият ден

Живот в настоящето: Да, реалният живот, е живот в настоящето, „тук и сега“! Защо е необходимо да съществуваме в сегашно време, а не потънали в спомени по миналото?

Помислете, дали живеем в синхрон, ако в мислите си постоянно се връщаме и връщаме назад, а самото време ни тегли със себе си САМО напред? Дали това не е причина за страдания и множество пропуснати възможности? В нашият фолклор си имаме прекрасна народна мъдрост: „Всичко с времето си“.

ЗАКОНЪТ и справедливостта на ВРЕМЕТО: За всички постъпки ще бъдем или възнаградени, или наказани

Възвишените хора – висши души: 10 ясни признака, по които ще ги разпознаете

Всичко в живота вибрира с точно определена честота. Как това влияе на нашето съществуване? Има ли случайни неща или всичко е въпрос на избор и вибрации?

Защо няма случайни неща? И защо Вселената ни изпраща точно определени хора?

Една Душа в две тела или какво е усещането да срещнеш другата част от себе си, да срещнеш любовта

Душата ти ме повика

Енергията на думите-с тях „градим или рушим“ мостове

Съдба! Нищо не мога да направя! Защо е важно да се разграничим от демотивиращата фраза?

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

Притча за необикновената сила на вярата

ЗАКОНЪТ НА БУМЕРАНГА

Живот в настоящето = хармония със себе си, синхрон с времето – формулата за щастлив и успешен живот!

Ето какво пише Олег Торсунов в книгата си: „Ведите за силата на времето“:

„Ние можем да действаме само в настоящето. Само настоящето ни дава възможност да действаме. Миналото ни влияе с това, че събитията, случили се някога, вече не могат да се променят. Само, че те продължават да ни въздействат. Миналото не ни позволява да действаме там, където се простира неговото влияние. МОЖЕМ ДА ДЕЙСТВАМЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО В НАСТОЯЩЕТО.“

Затова живот в настоящето, т.е. днес (сега) Е най-хубавият и най-подходящият ден (момент)! Защото времето не спира да се движи и защото неговата посока е само напред, пропуснем ли момента, той вече остава в миналото. И ще си остане там, в спомените ни и нищо не можем да направим, освен, че ще усещаме ефектите.

живот в настоящето

Често чуваме призива „живот в настоящето“, „живейте тук и сега“. Но какво означава? И какво ни се казва?

Още древните философи са достигнали до извода, че „тук и сега” е важен жизнен принцип. Да присъстваш в настоящия момент, да практикуваш осъзнатост, да бъдеш в контакт със себе си, с другите хора и околния свят.

Докато междувременно и твърде често наблюдаваме точно обратната тенденция: мислите се скитат незнайно къде (най-вече в миналото), а действията се извършват „на автопилот“. Един масово използван израз: „Пусни се по течението“. Но това не е ли равно на бездействие и липса на отговорност за постъпките ни. Теченията непрестанно променят посоката си и не се знае на кой бряг ще ни изхвърлят или в кои скали ще ни разбият.

Понякога се замисляме кой ден в живота е бил най-прекрасният, най-добрият или най-подходящият? Може би този, когато честваме рожден ден, получаваме мечтан подарък или постъпваме в престижно учебно заведение, или когато получим желаната работа с добро заплащане и т.н., и т.н., списъкът е огромен.

живот в настоящето

Колко такива „специални“ дни ще имаме? В живот в настоящето всеки ден е уникален и специален!

Колко дни сме имали в живота си? Хиляди. Нали така? Имало е по-добри, по-щастливи, а трети изобщо не бяха такива. Каквито и да са били – специални или не (между впрочем в духовният свят не съществуват такива разделения, те са проекция на умовете ни), те са останали в спомените.

Какво постигаме, ако вместо напред, постоянно се връщаме назад? Отговорът е прост – нищо, само тъпчем на едно място… А, времето – то безпощадно си върви напред. Запомнете, то няма да спре, да стои неподвижно, за да ни чака, да се натъгуваме по миналото.

Не се отрича факта, че всеки от нас би искал да има само красиви, щастливи, хубави и успешни дни. Кой не иска целият му живот да бъде по-красив, светъл, богат, интересен.

Живот в настоящето: Защото днес е най-добрият ден

Защо реалният живот е живот в настоящето?

Но истината е такава, че целият ни живот се състои от дни и нощи, но тук на земята техния брой е ограничен. Точно толкова, колкото ни е отредено. Всички ще напуснем телата си, защото това е неизбежно и неумолимо. Това е силата на материалното време. Всеки живот започва с младостта. Постепенно огънят в сърцето ще се променя. Ето защо, ни е необходим живот в настоящето! Ето защо, не бива да тъпчем на едно място, погълнати от страх и несигурност. Всичко трябва да се прави с време – не вчера, не утре – днес „тук и сега“.

Нека имаме онзи живот в настоящето, чийто спомени да ни топлят сърцата и радват душите. Но кой има спомени? Онзи, който е живял. Който е „забил“ на едно място, какви спомени би могъл да има?  Виждаме хора, които водят активен начин на живот, който предизвиква възхищение, докато други идват и си тръгват, незабелязани от никого.

Много често, попаднали в капана на собствените ни мисли, вярваме, че животът на този човек е „специален“ благодарение на щастливи обстоятелства, на „случайностите“, че съдбата е била много щедра към него, че бил роден под щастлива звезда – десетки оправдания. Само, че истината е съвсем друга – тези, т.нар. обстоятелства са провокирани, предизвикани от самите нас, което означава, че само от нас си зависи какъв ще бъде днешния и утрешния ден. В този живот случайни неща няма!

„Тук и сега“ – живот в настоящето, защото днешният ден е най-добрия.

Всеки нов изгрев на слънцето, всеки нов ден е нов шанс и възможност да опитаме нещо, с което да променим живота си в положителен аспект. Всяка възможност може да бъде създадена, но само, ако пожелаем да действаме в тази насока.

Ако искаме да променим нещо в живота си, тогава това днес е денят, а не по-късно. Понятието „подходящото“ време е продукт на нашите мисли. Ако искаме нещо, ставаме и действаме, за да го получим.

ВСЕКИ наш ден е специален и този, в който всичко може да се промени. Всеки ден си казвайте, че това е най-добрият ден.

Живот в настоящето, вяра в щастието и ентусиазъм за действие пораждат вдъхновение. Затова трябва да общуваме с личности, напреднали във въпросите, касаещи разбирането за щастие, истина, любов.

7 отхвърлени идеи в домашния интериорен дизайн

Tagged , ,
на горе