Законът на бумеранга
Интересно Психология

ЗАКОНЪТ НА БУМЕРАНГА

Законът на бумеранга е един от основните закони в нашия живот. Той не се създава от наши законотворци и не подлежи на обсъждане. В него не се правят изменения и допълнения. Изводът е толкова прост: това, което правим, това ще ни се върне обратно. С тази разлика, че с доста по-голяма сила.

9 Вселенски закона: „Ако не сте доволни от животът, винаги можете да изберете различен път“ 

Законът за привличането 

ЙОГА за двама: Да надникнем в сърцето 

Методът “Синьо перо”

Ако безкористно вършите добри дела, успехът и просперитетът ви очакват. В противен случайq не се изненадвайте, ако срещнете безразличие, агресия, завист. Ето какq всичко си зависи от самите нас. От нашите действия. Възможно ли е точно по този начин да творим собствената си реалност?

законът на бумеранга
Ефектът на бумеранга

ЗАКОНЪТ НА БУМЕРАНГА: Как работи и как всички наши деяния се връщат обратно към нас?

Законът или, по-известен като ефектът на бумеранга ни доказва обратното връщане на всички действия, които някога сме извършили. Той действа точно като обикновен бумеранг.

В древността Законът на бумеранга се е прилагал доста успешно. Преди да направите, какво и да било, запомнете, че трябва да постъпвате с хората така, както искате да постъпват с вас.

Чрез мъдростта на нашето народно творчество, ни се предава за ефекта на бумеранга. Доказателство за това са нашите народни поговорки:

„Каквото посееш, това ще пожънеш.“

„Каквото повикало, такова се обадило.“

„Каквото си надробиш, това ще си сърбаш.“

Какво да кажем за думите на Омар Хаям:

„Не си служи с лъжата, защото справедливостта на времето ще ти докаже, че с тази лъжа сам се предаваш!“

ПРИНЦИПЪТ НА ЗАКОНА НА БУМЕРАНГА

В други статии сме писали, че мислите се материализират. Законът на бумеранга „стъпва“ точно на този принцип. Човек ще получи от живота това, което сам е дал. Ако това е гняв, агресия, очаквайте същото в замяна. В случай на добро, то ще ви се върне обратно, но в увеличен размер.

Може би ще запитате, защо тогава много добри хора живеят нещастно? Съвсем логичен въпрос. Отговорът е скрит тук: Делата ви трябва да бъдат безкористни!

Най-общо казано, същността на закона на бумеранга изглежда така:

Вие получавате обратно това, което давате на света!

ЗАКОНЪТ НА БУМЕРАНГА

Защо все-още голяма част от хората продължават да се съмняват в справедливостта на Закона за бумеранга?

Ето само малка част от възможните причини:

* самочувствие без покритие;

* прекомерна самоувереност;

* сляпа вяра, че нищо не се връща;

* прекомерна амбиция;

* малодушие;

* наивност;

* злоба;

* арогантност;

* жажда за мъст и др.

Човек, притежаващ такива черти в характера си, се държи ужасно с околните. Той смята себе си за по-добър от другите. Един ден този човек ще се сблъска с проблеми. И те ще възникнат внезапно, засягащи много аспекти от животът му.

ЗАКОНЪТ НА БУМЕРАНГА

Как да използвате за добро ефектът на бумеранга?

Отговорът на този въпрос е много лесен! Излъчвайте и правете добро на света, и добро ще ви се върне. Добрите дела трябва да се извършват безкористно. Само в този случай добротата щедро ще ви се отплати.

Може би си мислите, че съдбата ви е обърнала гръб? Внимателният анализ на събитията, които се случват с вас, ще ви помогне да разберете това. Разградете мотиви, емоции, причини и ще видите прост модел: колкото повече доброта във вашите действия, толкова по-щедра е възвръщаемостта на Вселената.

Ако ви преследват неуспехи? Например, не чувствате обич и топлина в отношенията. Явно се държите по същия начин към партньора си. Може би някога сте присвоили нещо чуждо? Отговорите си на тези и подобни въпроси.

Как да се предпазите от безкомпромисната справедливост на Законът на бумеранга?

Ако не искате да изпитате силата на Законът на бумеранга:

* Не разпространявайте клюки, не критикувайте, не осъждайте действията на хората. Не знаете тяхната история!

* Дори и в мислите си не пожелавайте зло. Вие сами ще страдате от това. Това важи и за онези случаи, когато човек ви е обидил. Не се притеснявайте, неговите действия и отрицателна енергия все пак ще се върнат при него.

* Не наранявайте. Ако някой плаче от вас, рано или късно ще се сблъскате с подобна ситуация.

* Не завиждайте. По-добре насочете силата и енергията към личностното ви развитие. Завистта разяжда отвътре.

Ако чувствате, че ще избухнете, кажете си „Стоп“. Направете няколко дълбоки вдишвания. Опитайте се да разберете какво и по каква причина се чувствате сега. Това ще ви помогне, да се успокоите, да намалите интензивността на емоциите. Направете това, когато изпитате нужда да пожелаете нещо лошо или да отмъстите.

Не забравяйте: Докато я има Вселената – Законът на бумеранга винаги ще действа!

Представете си двама души, всеки от които иска да заеме по-висока позиция в работата. Те са в конкуренция. Всеки смята себе си за по-умен и по-хитър. Единият започва да разказва на ръководството безпристрастна информация за противника. Това води до факта, че другият е отстранен. Или може би самият той си тръгва, неспособен да издържи несправедливостта.

И така, опонентът е елиминиран. Злорадстващият се чувства в безопасност. Но наистина ли е така? Скоро ръководството започва да отправя същите изисквания към „победителя“. И той сам е си е виновен за това. В резултат на това той бил уволнен.

В заключение…

Какво е Законът на бумеранга? Това е, когато вашата енергия, действия и мисли се завръщат при вас. Няма значение, дали са добри или лоши. Вселената ви връща всичко, което сте й изпратили.

Затова – вършете само добри дела, без да мислите какво ще ви донесат, без да очаквате никакви лични облаги от това.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе