ЗАКОНЪТ и справедливостта на ВРЕМЕТО: За всички постъпки ще бъдем или възнаградени, или наказани

ЗАКОНЪТ и справедливостта на ВРЕМЕТО: За всички постъпки ще бъдем или възнаградени, или наказани
Интересно Психология

ЗАКОНЪТ и справедливостта на ВРЕМЕТО: За всички постъпки ще бъдем или възнаградени, или наказани

Ведите казват за силата на времето, че то е мощна и много влиятелна сила, която регулира развитието на цялата Вселена. Как тази сила може да ни повлияе и как се проявява?

Най-важното нещо, което трябва да овладеете веднага, е че ако започнете да разбирате тази сила и да живеете в съответствие с нейните правила, животът ви определено ще стане по-лесен и истински щастлив.

Все още, няма същество, което би могло да се отърве от това влияние. И силата на времето – единственото нещо, на което тази енергия не може да повлияе, е върху душата, тъй като душата по принцип е в друго измерение.

Тази сила е един от лостовете на Бог, благодарение на който има контрол над цялата Вселена.

Основният инструмент, който времето използва, за да повлияе на живота ни, е цикличността. Можем да наблюдаваме тези процеси в природата всеки ден, а това може да се проследи и в човешкия живот.

Например, цикличното движение на слънцето, смяната на сезоните, раждането на новото и унищожаването на старото.

С думите си сър Антъни Хопкинкс потвърждава точно това: „Останете спокойни, никога не бързайте и не карайте Бог да се смее на вашите „планове“…“

За да разберете и усвоите горенаписаното, споделям с вас няколко извадки от книгата на Олег Торсунов „Ведите – за силата на времето“:

„Според Ведите, на първо място сред тях е справедливата сила, наречена Време. Знанието за това какво всъщност представлява времето е необходим, за да се разбере как то въздейства на съдбата на всеки от нас.

Именно „в нужното време“, защото всеки трябва да умре – никой не може да живее в старото си и безполезно тяло, всеки трябва даполучи ново тяло, когато настане подходящото за това време. Много хора си мислят, че смъртта е случайност и че ако човек не смогне да се излекува от някоя болест, той просто умира, но ако му бъде оказана квалифицирана помощ, би оцелял.

Само че случайности няма: ако на човек му е дошло времето да умре, никой и нищо не може да го спаси. Лекарите също не могат да се противопоставят на могъщото време. Обаче, ако времето за неговата смърт още не е дошло, животът му задължително ще бъде спасен.

Волята на времето утвърждава в живота ни закона на справедливостта. Според Ведите ние живеем вечно и всичките ни желания от миналите животи, според закона на времето трябва да се осъществяват, когато им дойде времето.

Освен това, за всички постъпки, направени от нас в миналите ни животи, трябва да бъдем или възнаградени, или наказани.

Наказанието, както и наградата също идват, когато им дойде времето. Точно в това се изразява справедливостта в този свят – силата на времето „в правилното време“ ще ни въздаде за всичко.

Ние сме тези, които обитаваме телата, ние сме души и като такива имаме нематериална, а духовна природа и живеем вечно. За душата тялото е просто механизъм за удовлетворяване на желанията. В този свят няма нищо вечно, вечни са само духовните души.

Всичко материално, намиращо се под влиянието на времето, е обречено на разрушение. Само душата не се разрушава – тя е вечна.

Всичко в този свят – атомите, планетите, галактиките и дори телата ни имат своя собствена орбита, по която се движат – своя орбита на живота. Затова времето, през което живее всеки обект в този свят е строго фиксирано. Всичко материално трябва да бъде разрушено, когато му дойде времето.“

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе