ЙОГА за двама: Да надникнем в сърцето
Любов и партньорство

ЙОГА за двама: Да надникнем в сърцето

„Прасчо боязливо се изравни с Пух.

– Пух – прошепна той.

– Да, Прасчо?

– Нищо! – каза Прасчо и хвана Пух за лапата.

– Просто искам да те чувствам до себе си!“

Алън Милн, „Мечо Пух“

Йога за двама. Какво ще рече това? Всички ние мечтаем да се събуждаме сутрин до някой много специален за нас човек. И много ще ни харесва, ако въпросният специален човек ни сервира кафе в леглото, но ще се задоволим и с усмивка.

Кундалини енергията подпомага здравословния хормонален баланс и при двата пола. Тя се превръща в част от цикъла на просветление, който може да се сравни с една романтична връзка. Представете си само какво става в тялото ни, когато се влюбим!!!

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 1) 

КУНДАЛИНИ ЕНЕРГИЯ и нейната огромна сила (Част 2) 

Признаци на свръхестествена любов или защо 1+1=1? 

Кундалини ЙОГА за двама: Да надникнем в сърцето на любимото същество.

Когато двама влюбени достигнат до етапа на обвързването – спокойния период на продължителната връзка – телата им започват да произвеждат окситоцин и вазопресин, често наричани хормони на любовта. Те се отделят не само в мозъка, но и в сърцето, което подсказва, че кундалини харесва най-вече близките сърдечни отношения – както към нас самите, така и помежду ни.

ЙОГА за двама: Да надникнем в сърцето

ЙОГА за двама (Упражнение)

От гледна точка на йога, когато двама души са отдадени един на друг, това ще ги отведе във вечността. Любимият човек отразява като в огледало най-добрите и най-лошите ни страни – и обратно.

Да се съединим като един дух в две тела изразява крайната цел на кундалини – сливането на двама души.

Докато приемаме все повече и повече своя партньор, ние прегръщаме и части от себе си. Когато даваме, ние едновременно получаваме. Тази взаимност ни помага да слеем полярните енергии в себе си с противоположния пол.

С помощта на следното упражнение ще постигнете единение с партньора си.

Настанете се удобно един срещу друг, така че коленете ви почти да се допират и спокойно да можете, да се гледате в очите. (Ако искате, използвайте възглавници, за да се повдигнете). Образувайте с ръцете си лотосов цвят, като допрете китките си и разперете пръсти встрани и нагоре, за да образувате чаша. Кутретата ви са близо едно до друго.

Мъжът поставя кутрето си под това на жената. Допрете само тези пръсти, докато се вглеждате в очите на другия и се опитвате да прегърнете мислено неговото сърце и душа. Останете в тази позиция и се гледайте в продължение на минута и половина.

Следваща стъпка…

Поставете дланите си една върху друга върху сърцето си. Затворете очи. Медитирайте в сърцето си, като проникнете дълбоко в сърцевината на своето същество. Останете така минута и половина. Вдишайте и издишайте дълбоко – три пъти. Отпуснете се и благодарете на партньора си.

Материалът е взет от: „Кундалини“

Божествена енергия

Божествен живот

Синди Дейл

Успех! Влюбвайте се и се обичайте!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе