Искате осъзната връзка! Готови ли сте за огънят, който носи със себе си?

душата ти
Психология Любов и партньорство

Искате осъзната връзка! Готови ли сте за огънят, който носи със себе си?

Напоследък все повече се говори и пише за осъзната връзка. Но готови ли сме да преминем през огънят на промяната, за да я изградим или да привлечем точният човек, с който да водим осъзнат живот? Човекът, с който да творим осъзнато реалността, в която ще живеем! Готови ли сме за този преход?

Нищо чудно, че този партньор се появи в животът ти! В крайна сметка целият живот е едно голямо училище, а предметът на изучаване е един – ЛЮБОВТА.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Признаци на свръхестествена любов или защо 1+1=1?

9 доказателства, че този мъж е твоята съдба

Защо няма случайни неща? И защо Вселената ни изпраща точно определени хора?

Съдба! Нищо не мога да направя! Защо е важно да се разграничим от демотивиращата фраза?

Знаци от Вселената, че ЛЮБОВТА на животът ви е все по-близо

ВСЕЛЕНСКА ВРЪЗКА между душите и телата

Етапи на развитие на връзката

Искате осъзната връзка! Готови ли сте да поемете по пътят на промяната?

Чрез партньорът, който влиза в живота ни, идват най-важните, а понякога най-трудните уроци, а специалността е само една – Любовта и себеприемането (себеуважението).

В осъзната връзка можем да дарим любов, само когато ние самите я притежаваме.

Не можем да дадем на другите това, което ние самите нямаме. Нашият партньор е винаги като наше огледало! То само отразява това, което е вътре в нас. Често пъти казваме, че искаме достоен човек до себе си … А, какво, всъщност е достоен човек?

Понятието „достоен“ е много относително, защото всеки си е достоен за себе си. Вие получавате точно това, което ви привлича. Ако ви привличат само слабохарактерни личности, това не е нито лошо, нито добро, просто е факт. Факт, който показва какво сте готови да приемете в животът си тук и сега.

Човек, който идва в животът ни, отразява всички наши вътрешни проблеми,точно като едно истинско огледало.

Целта на тази статия е да ви представим една много различна гледна точка. В никакъв случай не ви критикуваме за вашите избори, няма да ви съдим за вашите решения, не е с цел вменяване чувство на вина, нито да ви упрекваме за нещо, няма и да ви учим какво да правите… Не!

Бъдете осъзнати и се възползвайте максимално от това знание, за да погледнете на себе си с нови очи! Очи, които ви наблюдават отвън (тези на партньора) и отразяват вашето вътрешно състояние. Първоначално може да ви се стори абсурдно, но си заслужава време за размисъл и анализ. Необходимо е само да бъдете честни пред себе си!

Да обърнем внимание на най-често срещаните партньорски ситуации, които възпрепятстват развитието на осъзната връзка.

Ако в животът на жената се появи слабохарактерен и безчувствен мъж, тогава очевидно тя принадлежите към категорията дами, които не знаят как да дадат юздите на властта в ръцете на по-силния пол. Те предпочитат да решават всичко сами. Те знаят всичко по-добре от всеки друг и непрекъснато искат да променят всички наоколо.

Дори и да не забелязват, но най-често скандали между такава двойка възникват на базата на това, че жената иска да промени мъжа до себе си, а в същото време никога не го изслушва.

Дами, не бързайте да се засягате от това и да го приемате лично! Женската природа е уникална. Жената е нежно създание, но природно надарено с много вътрешна сила. Ето защо, момичета, загърбете егото и помислете реално върху това.

Ако в животът ви се появи човек, който ежедневно ви „храни“ с обещания , а след това излиза с приятели сам, който говори красиво и вие сте влюбени в неговия речник, неговия стил, неговия начин на живот, а в същото време стоите сами…  Ако си задавате въпросът: Е, кога ще заживеем заедно в мир и любов? В повечето случаи отговорът е: Никога…

Сега загърбете моментното разочарование и внимателно анализирайте настоящата ви житейска ситуация. Има смисъл от появата на точно този тип личност в животът ви. Да, този човек се е появил в животът ви, за да ви каже кратко, точно и ясно: „Хей, започни да се цениш“!

Съществува понятието „тъмната страна на личността“ – това са качествата, които не осъзнаваме в себе си, не виждаме, не приемаме, те са в нас, но за нашето съзнание са забулени в сянка. Така огледалата са с директен и обратен образ.

Как „образът“ от директното огледало помага за постигане на осъзната връзка?

Качеството, което ви дразни в някого, всъщност живее и във вас. Например: партньорът ви е ленив, лежи на дивана и не прави нищо. Това негово/нейно поведение ви докарва до точка на кипене, което означава, че същият този мързел се таи и във вас.

Вие също искате да легнете и да лежите на дивана и да гледате в тавана, но просто не можете да си го позволите, защото като дете са ви учили, да бъдете силни и да не лентяйствате.

Живеете в ежедневен стрес и в безкрайна луда надпревара – работа, дом, деца, училище, домакинство и т.н. Това не означава, че трябва да легнете и да изоставите всичките си дела, просто приемете ситуацията и оставете това ви качество да се прояви поне понякога. Например, организирайте си кратка разходка, срещнете се с приятели, отпуснете се с интересна книга в ръка или отидете на масаж.

Противоположният „образ“ в огледалото.

В този смисъл нещата изобразяват вашата пълна противоположност. Вие постоянно виждате качества, които ви дразнят в партньора. Например: мъжът се държи като безхарактерен, което означава, че вие ​​сте силни, поели сте много и трябва да се научите как да се отпускате.

Жената е безотговорна, което означава, че вие ​​сте свръх взискателен мъж, желаете да контролирате всичко и не можете да се отпуснете. Доверете си и дайте шанс на нежната ви половинка, да покаже какви способности притежава. Оставете я свободно да демонстрира своите качества и умения. Освободете се от желанието да я напътствате и критикувате.

Изобщо всичко във Вселената функционира на принципа на огледалото, и ние хората не правим изключение от това.

Цялата ни околна среда е наше точно отражение. С помощта на другите хора можете лесно да видите какво носите в себе си, но може би не го осъзнавате.

Ако сте недоволни от вашето обкръжение или работата ви, това означава, че първо трябва да потърсите в себе си какво не харесвате. Отношението ви към себе си съвпада с отношението ви към хората около вас. Респективно, околните, от своя страна, отразяват реалната ви представа за вас самите.

За да имате осъзната връзка работете върху себе си!

Работете върху себе си, обърнете се и погледнете навътре. Какво виждате? Но бъдете брутално честни!!! Наистина ли всичко ви харесва, така както го изразявате пред околните? Сега „запушете“ крясъците на вашето фалшиво и вечно „гладно“ его! Сега, вече ще чуете гласът на сърцето! Сетивата ви ще уловят шепотът на интуицията ви (вашата Душа). Само така светът и хората около вас ще се променят. Само така ще задействате невидимият механизъм на промяната, която желаете.

Нашият вътрешен свят привлича вътрешните светове на точно определени хора.

В това отношение Вселенските закони са безпогрешни! Следователно, ако всички около вас се чувстват зле, всички са тъжни, депресирани, значи същото се случва и във вас. И обратното, ако сте заобиколени от лъчезарни, усмихнати, мили и любящи хора, тогава вие самите сте същите. Разбирате ли, колко е просто всичко?

Всъщност Вселената се опитва да ни вразуми чрез  подобни връзки. Тя казва : „Стани жена! Започни, най-сетне, да обичаш себе си! Започни да цениш животът, защото не си дошла на този свят, за да страдаш! Ти си жена! Къде е пламъкът на страстта? Къде е топлината на огнището? Къде е честта и уважението към човека? Къде е мъдростта ти? Къде е красотата, нежността, лекотата, радостта? Къде е вярата ти?“

В съвременното общество, сякаш, вместо да погледнем към и вътре в себе си, ние директно прекъсваме връзката. Някак си това е по-лесно. Започваме да се срещаме с  нов партньор.  А след това се повтаря същото и така се въртим в омагьосан кръг. Разбира се, това не валидно на 100 % за всички нови двойки и съюзи. Винаги има и изключения, дали към по-добро или по-лошо…

Преди да прехвърлите отговорността върху другият, започнете промяната първо от себе си. Тук става дума за себеуважение и любов, за вяра и приемане на човека, за радостта и светлината на живота!

Да, боли! Процесът на промяната може много да боли. Изведнъж да промените себе си и още по-болезнено да осъзнаете, че „аз“ чрез моите разбирания, поведения и действия, сам сътворявам собствената ми реалност, т.е.  животът ми … Да, това е като вътрешна война, която не минава без жертви, защото битката ще се води между вашата Божествена същност и вашето фалшиво его.

Всички сме дошли на този свят, за да бъдем щастливи! Да приемаме и да излъчваме любов!

Има много мъже и жени, които не издържат на болката и веднага щом започнат трудностите във взаимоотношенията, предпочитат да прекратят връзката и скоро „скачат“ в нова. Така те мислят, че там всичко ще бъде различно!

Отначало всичко върви добре (етапът на влюбването), а след това неизменно идва етапът на разногласията, различията, критиките, обидите и отново идва същата болка, от която са избягали в последния съюз. Струва си да се помисли върху това.

Винаги се запитвайте: Какво научих от тази ситуация? Защо пак стана така? Какво трябва да променя в себе си, за да изградя осъзната връзка?

Много често, за да продължите животът си, включително и този на семейството, трябва да преминете през огън и вода. Този преход ще кали взаимоотношенията и растежът ви. Не е нужно да се страхувате от това. Всяка връзка е трудна. И ако започнете връзка с предварителни очаквания, че най-накрая ще се отпуснете, че ще се насладите, но поради някакви причини, това не се случва, тогава разочарованието ще бъде още по-голямо.

Трябва да сте подготвени за факта, че пътят към промяната е доста трънлив, труден, понякога изгарящ всичко до основи. Посрещнете тези трудности като шанс да се сближите, да се опознаете, да си помогнете, да се допълните, да си станете другари по оръжие… Не е лесно, но това, което ви очаква остреща  си заслужава цената!

Любимият човек не е човек, с който можете да се наслаждавате 100 % от времето. Любимият човек е този, за който сте готови да преодолеете трудностите и да се промените.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,
на горе