Етапи на развитие на връзката
Любов и партньорство Психология

Етапи на развитие на връзката

Кои са основните етапи на развитие на връзката по между ви? В кой етап най-често двойките слагат край на връзката? Както всяко нещо на този свят минава през етапи на развитие (определен период от време), така е и в любовните взаимоотношения между влюбените.

Щастлива жена=Щастливо семейство 

Съветите на световноизвестната Луиз Хей за привличане на любов 

Мъдри „закони“ за жената! 

Истинска любов с отворени очи 

Най-често срещаната фраза при прекратяване на една връзка, е: „Съжалявам, но се оказа се, че нямаме място заедно“. Това осъзнаване настъпва, въпреки факта, че всички около тази двойка са смятали техните отношения за повече от перфектни.

Етапи на развитие на връзката (5 основни).

След дългогодишен труд (40 години) на психологически анализи, психологът Джед Даймънд стигнал до заключението, че повечето хора намират истинската си любов. Проблемите възниквали, когато партньорите някак си не успявали, да преминат през всичките 5 етапа на развитие заедно. Поради тази основна причина, много често, без да положат усилия, се отказвали от съвместното си съжителстване.

Най-често раздялата ставала факт при третия етап на развитие, т.е. без да се борят за взаимната им любов. Защо се случва това?

Етап 1 на развитие – пеперудите в стомаха (влюбването).

Нова любов, чувство за хармония, идеализиране на партньора и розови очила. Не спирате да вярвате във взаимното ви бъдеще, любов, която никога не умира, безкрайно щастие, път от цветя и рози.

Етап 2 на връзката – вече сте официална двойка.

Любовта става все по-силна. Първите целувки по между ви са факт – толкова сладки, медени, топли и сочни устни. Правили сте любов, прекарвали сте нощи заедно и сте се запознали с приятелите си. Правилно! Защото вие двамата, вече сте едно!

етапи на развитие на връзката

Етап 3 на развитие – периодът на разочарованието от различията по между ви.

Несъмнено идва моментът, в който започвате да осъзнавате, че всичко не е така, както сте мечтали. Не е така розово, както в първи етап. Започвате да осъзнавате, че в някои области партньорът ви е напълно различен от вас, повече отколкото сте мислили или очаквали. Мислите, че някак необяснимо и странно поведението на сродната ви душа рязко се е променило.

Ето защо, този етап 3 на развитие, е толкова критичен. Може да почувствате, че грешките партньора са неприемливи за вас и че не искате и да чувате за тази връзка. Запомнете, че само и единствено от вас зависи, дали ще намерите общ път или всеки ще тръгне по свой собствен.

Етап 4 на развитие – времето на истинската любов.

Стигнали сте до етап 4 на развитие… Заслужавате истински поздравления! Почти е сигурно, че сте открили човекът, с когото винаги ще бъдете заедно. Много е важно и двамата да осъзнаете и да приемете, че всеки човек има своите добри и лоши страни . Не търсете и не се фокусирайте умишлено върху недостатъците. Идеалът не е без недостатъци.

Колкото и неприемливо да ви се струва, но идеалният човек е онзи, който не е съвършен. Недостатъци в характера, които партньорът може да уважава, но и с които може да се справи.

Етап 5 на връзката – преминаване към съвместен живот.

Сега, когато дребните битки са зад вас, вие сте в дълбока и трайна връзка по между ви. От този момент нататък никога няма да бъдете само аз или ти. Заедно ще хванете писалката и ще пишете следващите страници в книгата на живота. Познавате се отлично и никой не може да застраши любовта ви. Успяхте да стигнете до края на пътя, преминавайки през всички етапи и техните клопки.

Вие сте създадени един за друг! Обичайте се! Бъдете щастливи заедно!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе