Не мога да те накарам да ме обичаш, но мога да обичам себе си

Не мога да те накарам да ме обичаш, но мога да обичам себе си
Любов и партньорство Психология

Не мога да те накарам да ме обичаш, но мога да обичам себе си

Не мога да те накарам да ме обичаш, но мога да обичам себе си.

Пуснах те, осъзнавайки, че не си за мен. Разбирам, че не мога да те принудя да ме обичаш. Не мога да ти покажа любовта през моите очи. Опитвах се дълго време, надявах се, очаквах и реших да сложа край, защото бях уморена от оправданията ти, че не ме разпозна напълно и не си сигурен в бъдещето ни заедно. Просто не си сигурен в себе си!

 

Не искам да натрапвам любов на никого. Ако нещо липсва, тогава просто няма чувства. Не искам да виждаш само доброто в мен и да си мислиш, че аз съм логически най-добрият избор, без да се съобразяваш с емоциите, които всъщност не изпитваш към мен.

Не искам „нас“, когато очевидно не трябва да бъдем. Понякога е по-добре да се разделите, отколкото да не можете да си дадете нищо. Само защото срещате невероятен човек, не означава, че трябва да се потопите във връзка с него. Понякога просто го срещаш като потвърждение, че все още има добри хора.

Нямам време да бъда с мъж, който не може да ме обича заради недостатъците ми, не оценява изпитанията, през които трябваше да премина, за да стана това, което съм сега и не е в състояние да подкрепя и насърчава страстите ми.

Не мога да те накарам да ме обичаш… и не искам. Любовта и отношенията не могат да бъдат насилвани.

Любовта е трудна работа. Това е искреност, прозрачност и уязвимост, приемане както на доброто, така и на лошото и разбирането, че няма гаранции за щастливо бъдеще заедно.

Истината е, че би трябвало да полагаме най-много усилия да обичаме себе си. Защото често трябва да се борим със себе си, да падаме ниско и да летим високо, за да достигнем най-накрая нивото на себелюбие, от което се нуждаем. И когато го направим, няма да допуснем в живота си нищо по-малко от това, което е най-добро за нас.

В крайна сметка, ако не обичам себе си, няма да мога да обичам истински друг. Освен това няма да имам право да очаквам той да ме обича искрено.

Ето защо никога няма да се опитам да накарам някой да ме обича. Единственото, което мога да направя, е да култивирам любов към себе си.

Вижте още⤵️

 

Как да го накарате да се влюби във вас: 9 стъпки, които ще ви приближат до мечтания мъж

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе