Силна магнитна буря в първият ден на октомври 2022 - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Силна магнитна буря в първият ден на октомври 2022

нова магнитна буря октомври
Разни

Силна магнитна буря в първият ден на октомври 2022

Започна силна магнитна буря – 30.09.2022; 01.10.2022 и 02.10.2022.  Енергията от слънчевото изригване, вече достигна до повърхността на Земята. Много хора знаят и усещат, че магнитните бури оказват влияние върху благосъстоянието на организма, както на физическо, така и на психическо ниво.

Магнитните бури са сериозно космическо явление, обект на постоянно наблюдение. Колебанията в магнитосферата могат да предизвикат определени симптоми, най-вече при метеочувствителните хора.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Дюля – полезни свойства за жени, мъже, деца, по време на бременност и кърмене

ХРАНИ С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВИТАМИН С

Силна магнитна буря в първият ден на октомври 2022 – 30.09.2022; 01.10.2022 и 02.10.2022

Днес, 30.09.2022 г., състоянието на магнитосферата ще бъде дестабилизирано, поради мощно слънчево изригване. Според данните на метеоролозите, колебанията в магнитното поле, вече са започнали. Силата на магнитната буря ще се покачва, а в момента е с индекс Кр = 4.

Утре, 01.10.2022, се очаква силна магнитна буря, като прогнозираната степен, е Кр = 6! Бъдете внимателни и следете състоянието си. Това важи за хората с хронични заболявания и по-чувствителна психика.

Магнитна буря на 30.09.2022; 01.10.2022 и 02.10.2022

Неблагоприятният период ще продължи и през следващите дни, 01.10.2022 (Кр = 6) и 02.10.2022 (Кр = 5). Очаква се бурята да започне да затихва от 03.10.2022 г.

Моля имайте в предвид, че не всички прогнози могат да бъдат точни, защото скоростта и посоката на слънчевият вятър непрекъснато се променят.

Често под въздействието на магнитни бури попадат хора с хронични заболявания на дихателната система, сърдечно-съдовата или опорно-двигателната. Малките деца и възрастните хора са най-чувствителни към слънчевите изригвания. Най-устойчиви на негативните последици от геомагнитните бури са младите хора, които са не само в добра физическа, но и психическа форма.

Нашата нервна система е много чувствителна към промените в магнитните колебания. Ето защо, е полезно да укрепвате имунната система, не забравяйте за физическите упражнения (ако организмът ви го позволява), правилното хранене, умерения труд, почивката и разбира се – заземяването.

Как да се подготвите за магнитната буря на 01.10.2022?

В дните на магнитни смущения е препоръчително да приемате по-малки количества храна. Наблегнете повече на плодовете и зеленчуците, богати на витамини и минерали.

Ограничете количеството кафе, което пиете, а още по-добре го заменете със зелен чай, плодов чай, чай от хибискус, зеленчукови и плодови сокове или минерална вода.

Осигурете си релаксация, сутринта вземете душ, а вечерта ароматна вана.

Но, ако се чувствате доста зле, по-добре е да се консултирате с лекуващият ви лекар.

Не се опитвайте да планирате важни бизнес срещи. Би било много по-разумно да отложите важните преговори, командировки, ремонтни дейности, когато магнитсферата се успокои. С няколко думи – не се претоварвайте, нито физически, нито психически.

Степен на магнитните смущения, според Кр-индекса:

Ниво на

Кр-индекса

Състояние на магнитосферата Влияние върху човешкият организъм
Кр < 2 Спокойно магнитно поле Практически няма магнитни бури.
Кр = 2,3 Слабо смущение на магнитно поле, буря със слаба сила Може да не повлияе на благосъстоянието на метеочувствителните хора.
Кр = 4 Смущения на магнитното поле буря със средна степен на сила. Вероятни са леки неразположения.
Кр = 5,6 Класическа магнитна буря На метеочувствителните хора се препоръчва да предприемат превантивни мерки, за да укрепят здравето си.
Кр = 7,8 Силно смущение на магнитното поле, буря с висока сила Обичайно предизвиква главоболие с гадене, с повишаване на кръвното налягане.
Кр = 9 Силно геомагнитно смущение, не се определя като буря, а като мощна атака със слънчева енергия Експертите препоръчват да прекарвате такива дни у дома, да не шофирате кола или да бъдете изключително внимателни на пътя.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица