Нима е възможно да спасиш брак, чиито усилия са само и единствено твои?

Нима е възможно да спасиш брак, чиито усилия са само и единствено твои?
Любов и партньорство

Нима е възможно да спасиш брак, чиито усилия са само и единствено твои?

Красив брак – приказката, за която всяка жена мечтае. Браковете, както и други връзки, могат да достигнат точка, в която да се развалят непоправимо. Ясно е, че не искате бракът ви да стигне дотук, иначе нямаше да сте тук. Ако се чудите как да спасите вашия брак, когато само вие се опитвате, вече сте направили първата крачка. Докато и двамата партньори не се откажат, има надежда.

Когато единият партньор иска да напусне проблемен брак, а другият отчаяно иска да го спаси, може да изглежда, че между тях има разрив, който е невъзможно да се поправи. Как да спасим брак, когато само един се опитва. Тъй като всяка връзка е различна, няма универсално решение. Все пак следните съвети трябва да ви насочат към определяне на точните стъпки, които да предприемете, стига да сте готови да дадете най-доброто от себе си.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg 

Как да спасиш този брак

Запитайте се защо искате да спасите вашия брак

Спасяването на вашия брак с пълното участие и на двамата партньори е трудно. Самото спасяване на един брак е огромна задача. Първата ви стъпка трябва да бъде да се уверите, че сте решени да направите това поради правилните причини. Запитайте се: „Защо искам да спася брака си?“ Обетите, които сте дали? Искате ли да останем заедно заради децата? Това, че не искате да преминете през развод? Срамувате ли се от провала на брака си?

Всички тези причини са грешни, защото ако мислите по този начин, сърцето ви не е в него. Единствената истинска причина, която трябва да издържите в усилията си да спасите брака си, е ако вие и вашият съпруг се обичате и вярвате, че е възможен щастлив брак между вас.

Ако смятате, че трябва да останете женени поради някаква причина, която не е свързана с избора на вашия съпруг като човек, с когото да споделите живота си, щастието винаги ще бъде недостижимо. Нито един от тези външни фактори не може да компенсира липсата на любов и ангажираност.

Помислете дали този брак може да бъде спасен

След като обмислите причините да спасите брака си и решите, че искате да продължите, трябва да се запитате дали бракът ви изобщо може да бъде спасен, особено след като вие сте единствената, която се опитва. Брачни проблеми се случват във всеки брак, но ако имате здрава връзка, те могат да бъдат коригирани. Токсичният брак не може да бъде спасен. Разбира се, може да се закърпи, но ще са необходими много усилия и от двете страни, за да се излекува наистина.

Връзката ви токсична ли е или просто е започнала да се разпада от пренебрежение? Дори дребни проблеми, неразрешени твърде дълго, могат да проточат и да замърсят други части на връзката ви. Преценката дали бракът може да бъде спасен трябва да започне с обмисляне дали проблемите могат да бъдат коригирани.

Вашият партньор осъзнава ли изобщо, че бракът ви се проваля? Ако партньорът ви не обръща внимание, той може дори да не е наясно, че чувствате, че бракът ви е в опасност. Браковете не завършват само с експлозии – понякога те изчезват, докато престанат да бъдат бракове. Когато нещата стигнат дотук, нещата свършват или продължават, без да са истински брак в продължение на години, правейки и двамата партньори нещастни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Признаци, че бракът ви ще приключи с развод

Истинската любов се усеща от първото докосване, при което настръхваш

Уважавай чувствата на жената до теб – тя е всичко, приятелю

Tagged , , , , , , , , ,
на горе