Истинската любов се усеща от първото докосване, при което настръхваш

Истинската любов се усеща от първото докосване, при което настръхваш
Любов и партньорство

Истинската любов се усеща от първото докосване, при което настръхваш

Между привличането и истинската любов има голяма разлика. И, вярвате или не, не винаги е очевидно за някого, когато обича друг. Любов ли е – или нещо друго? Влюбени ли са? Какви са знаците? Как да познаеш?

Типичният отговор на всички горепосочени въпроси: „Знаеш, когато го усетиш“. Проблемът е, че този отговор, макар и странен, е – категорично неверен – поне за някои от нас. Основната причина за това е – и това е ключов момент – че „хората се различават по степента, в която познават и могат да разграничат собствените си емоции“.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Истинската любов, а не просто привличане: признаци

Винаги го гледате в лицето или в очите 

Погледът в очите е мощен показател за романтични чувства и е основната разлика между привличането и любовта. Когато сте влюбени, експериментални проучвания показват, че зрителното внимание се фокусира повече върху чертите на лицето на другия – включително очите. Когато той фокусира погледа си към тялото – което не е изненадващо, като се има предвид, че „взирането в тялото“ доминира визуалното внимание както преди, така и по време на полов акт.

С готовност правите жертви

Когато сме влюбени в някого, ние сме твърде готови да помогнем на секундата без да се замислим за последствията. Личната жертва и любов често са неразделни компоненти на една щастливо влюбена двойка. Психолозите наричат тези жертви „скъпоструващи сигнали за обвързване“, дефинирани като „поведения, които изискват значителни жертви, може би във време, емоции или финансови ресурси.

Има само „Ние“, а не само „Аз“

Думите, които човек използва, когато описва взаимно афективна ситуация, обикновено са точна мярка за това как се чувстват към този човек. Така че, ако не сте сигурни как се чувства някой към вас, обърнете внимание на думите му – особено на думите и фразите, които са склонни да повтарят.

Получаването на малко по-специфични за езика думи в множествено число като „ние“, „нас“ или „наши“ обикновено се използват повече с някой, когото обичаме. Единични думи като „аз“  обикновено се използват по-малко. Контекстът обаче има значение в такива ситуации. Ще забележите, че тези думи са често използвани сценарии, включващи ресурси (напр. „наши неща“, „ние купихме“ и т.н.)

Вие сте добре с известна зависимост

Преди да се задълбочим в четвъртия знак – ето едно предупреждение: личността има голямо значение. Всички сме запознати с два общи типа личност: интровертност и екстровертност. Първото изисква много повече време насаме, отколкото второто, дори при романтични връзки. (Обаче и двамата обикновено се нуждаят от по-малко време насаме, преди да изпитат любов.)

Като оставим настрана такива „квалификации“, доказателствата показват, че хората, които са „силно мотивирани да увеличат близостта – като тези, които са влюбени – вече не поддържат негативни възгледи за зависимост, когато става въпрос за техния любовен интерес“.

Откривате, че този човек ви липсва

Да, едва ли ще ви липсва някой, към когото изпитвате силно привличане. Когато сте истински влюбени, започвате да си мислите за този човек всеки ден. Усещате липсата му и искате да прекарвате възможно повече време заедно. Може би дори ви влияе на настроението, когато не сте заедно и още повече, когато сте скарани. Любовта се познава – по погледа, поведението, усмивката. А липсата на любов – още повече.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Жените обичаме мъже, които остават верни докрай, а изневярата е твърде непонятна за тях

Изневярата е за слабите, силните казват, че вече не те обичат и си тръгват. – Тиша Кембъл

В брака няма място за егоизъм. Бракът е споделеност и взаимна грижа

 

 

 

 

Tagged , , , , , , , ,
на горе